Віра Олександрович

Плани на п’ятницю: понад 200 земельних питань планують розглянути у Тернополі 

Понад 200 так званих земельних питань включили в орієнтовний порядок денний 5-ї сесії Тернопільської міської ради, що відбудеться у п’ятницю, 23 квітня.

Нагадаємо, депутатів чекатимуть о 9:00 в залі Українського дому «Перемога» за адресою: бульв. Т. Шевченка, 27. Усього на розгляд їм запропонують 268 питань. Втім, це – неточно, адже на кожному засіданні до порядку денного вносять низку пунктів «з голосу». Серед них переважно – політичні або земельні.

Згідно із переліком питань, який оприлюднили сьогодні, 19 квітня, у місті, по-перше, хочуть підтримати підприємців, які постраждали внаслідок карантину. Також до переліку потрапили кілька політичних звернень до центральної влади, наприклад:

- «Про звернення Тернопільської міської ради до Президента і прем`єр-міністра України щодо відновлення органам місцевого самоврядування права здійснювати контроль за додержанням законодавства про працю»; - «Про звернення Тернопільської міської ради до Президента щодо присвоєння почесного звання Герой України полковнику армії УНР, Голові проводу ОУН Євгену Коновальцю». 

Втім, Це – далеко не всі цікаві питання, які запропонують розглянути політикам. Так, начальник управління обліку та контролю за використанням комунального майна Сергій Ковдриш представить 2 питання: - «Про стан оренди та хід приватизації майна комунальної власності за 2020 рік»; - «Про приватизацію об'єкта комунальної власності».

Врешті до трибуни піде начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. І йому доведеться там простояти аж до закінчення сесії. Що цікаво, чимало земельних пунктів стосуватимуться надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою у селах Зборівського району, які увійшли до Тернопільської громади. Є у переліку також питання, що зачіпають земельні інтереси у Тернополі. Наприклад, йтиметься про ділянки, які передадуть у власність ОСББ. Проте більшість пунктів стосуватиметься приватних справ тернополян: розроблення проекту землеустрою, надання в оренду земельної ділянки, затвердження проекту землеустрою щодо відведення землі тощо.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео