Через недобудований міст на Бережанщині чотири села можуть залишитися без сполучення (фото, відео) 

Сьогодні про ремонтні роботи на відрізку дороги Надрічне-Рекшин нагадують розібраний міст та залиті опори. Наприкінці 2020 року на території села Стриганці Нараївської громади фірма «АваксПроф» проводила дорожньо-ремонтні роботи, які мали завершитися до кінця року. Проте через погані погодні умови, роботи призупинили та перенесли на весняний період. Як виявилося, коштів на продовження ремонту немає. Тому сьогодні перед керівництвом громади постала проблема: як завершити недобудований міст? 

– Ми звернулися в Управління капітального будівництва, про завершення даних робіт, до голови обласної державної адміністрації, до голови Тернопільської районної державної адміністрації, стосовно сприяння завершенню даних робіт, – каже Євген Здебський, голова Нараївської сільської територіальної громади.

photo_2021-04-20_16-48-10 (Copy)
photo_2021-04-20_16-48-10 (Copy)

Поки що питання залишається відкритим. Цим мостом їздить чимало автомобілів. З настанням весни розпочались польові роботи, і сільсько-господарська техніка не завжди може проїхати. На території села Рекшин розташовані школа та дитячий садочок, у яких навчаються діти із сусідніх сіл. Щодня цим маршрутом курсує шкільний автобус і батьки хвилюються, адже в будь який момент міст може обвалитися.

– Та ділянка, яка лишилася, вона є аварійна, як ви бачите. Воно довго не постоїть, може міст просто завалитися і будуть відрізані села. Тут є Стриганці, Рекшин, Поточани, Писарівка  – чотири наші села, – розповідає староста Рекшинського старостинського округу Василь Хортів.

photo_2021-04-20_16-47-41 (Copy)
photo_2021-04-20_16-47-41 (Copy)

photo_2021-04-20_16-47-55 (Copy)
photo_2021-04-20_16-47-55 (Copy)

У пошуках вирішення проблеми, староста округу та голова громади звернулися по допомогу до депутата Тернопільської обласної ради, представника команди Чайківського «За майбутнє» Ярослава Дрюченка. В свою чергу він запевнив, що зробить усе можливе в межах своїх повноважень, щоб допомогти знайти вирішення цієї ситуації.

– Я готую відповідні депутатські звернення до голови адміністрації, до голови обласної ради,  щоб вирішити цю ситуацію, тому що її потрібно вирішувати зараз, – додає Ярослав Дрюченко, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Жителі сіл та місцева влада сподіваються, що їх почують та знайдуть вирішення цієї ситуації, адже на кону безпека та добробут мешканців громади.

Вибір читачів за тиждень

Відео