Юля Вітюк

Стати доброчинцями для добровольців: у Тернополі розповіли, як допомогти військовим під час вторгнення агресора (фото, відео)

Російські війська не поспішають залишати кордони України, через що прогнозують масштабне вторгнення агресора на нашу територію. Сьогодні представники місцевих організацій Тернопільщини, покликані сприяти ефективному захисту української держави проти російської агресії, зустрілися, аби повідомити шляхи допомоги добровольцям у випадку загострення ситуації.

– Якщо ми хочемо перемогти, ми маємо бути завжди готові, а зараз такі обставини, що нам надзвичайно потрібно бути згуртованими. Ми не знаємо, скільки в нас залишилось часу, але ми маємо його максимально ефективно використати. Я маю повідомити, що ми, «Правий сектор», оголошуємо мобілізацію людей, які мають відчуття, що готові боронити рідний край, – говорить Сергій Коновал, командир 6 резервної сотні Добровольчого українського Корпусу «Правий сектор».

IMG_2760
IMG_2760

Також Сергій Коновал наголосив, окрім військових потрібні автомеханіки, водії та волонтери, щоб забезпечити бойові підрозділи необхідними ресурсами. Адже тільки спільними силами небайдужих громадян, волонтерів та громадських організацій зуміємо дати відсіч ворогу.

– У нас основна мета зараз – об’єднати всі зусилля якомога більшої кількості активних і свідомих людей. Наразі в Тернополі базується 6-та резервна сотня, яка підготовлена та вмотивована. Зараз дуже важлива координація та розуміння людей того, чим вони можуть бути корисні, а це: не панікувати, підтримувати військових, допомагати ресурсами, –  розповідає Назар Сарабун, керівник обласного осередку «Правого сектору» в Тернопільській області.

IMG_2759
IMG_2759

Сьогодні треба забезпечити усім необхідним резервні сотні та фронтові підрозділи і стати доброчинцями для добровольців. Важливо, щоб люди оперативно реагували, тому у фейсбуці з'явилася група «Доброчинці для добровольців», де можна ознайомитись з оперативними потребами військових. 

Хочеш миру — готуйся до війни, тому ми готуємося, кожен у свій спосіб. Нам необхідно багато цивільних волонтерів, щоб допомогли військовослужбовцям. Є потреба в спорядженні, касках, бронежилетах, формі, наголошує Ірина Драгущак, керівниця відділу забезпечення 6 резервної сотні Добровольчого українського корпусу у Тернопільській області.

IMG_2761
IMG_2761

Тому спікери закликають людей об’єднатися та допомагати нашим військовим в цей непростий час, адже тільки разом ми переможемо.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео