Орест Сарматський

В Україні дорожчатиме м’ясо напередодні свят (Агроновини)

2201 (Copy)

Українські експерти передбачили підвищення цін на м’ясо вже у найближчі дні. 

Про це свідчать дані асоціації «М’ясна галузь».

Повідомляється, що зростання цін очікується напередодні Великодніх свят, які випадають на 1 і 2 травня, а також Дня праці та Дня пам’яті й примирення (8-10 травня).

У повідомленні додали, що закупівельна вартість свиней в живій вазі може збільшитися до 43-44 грн/кг. У середньому, на ринку вартість м’яса зросте на 3-4 грн за кг.

Джерело: agropolit.com

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Ціни на рослинні олії в Україні сягли рекордного рівня

Середнє значення індексу цін на рослинні олії в березні склало 159,2 пункту, що на 8% вище лютневого показника і досягло найвищого рівня з червня 2011 року.

Про це повідомляє пресслужба Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО).

— Збереження високих значень цього індексу головним чином обумовлене підвищенням цін на пальмову, соєву, ріпакову і соняшникову олії. Зростання світових цін на пальмову олію продовжилося десятий місяць поспіль на тлі побоювань щодо низького рівня її запасів в провідних країнах-експортерах, а також поступового відновлення світового імпортного попиту, — йдеться у повідомленні.

Крім того, різко зросли ціни на соєву олію переважно під впливом прогнозованого активного попиту, перш за все з боку біодизельного сектора.

Що стосується цін на ріпакову і соняшникову олії, то їх підвищення сприяло подальшому скороченню пропозиції, відповідно, в Канаді і Чорноморському регіоні, — підкреслили експерти.

 Джерело: agropolit.com

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео