У селі Завадівка Монастириської громади відремонтують найпроблемнішу частину дороги (фото, відео)

Через погані дороги водії автобусів відмовляються виїжджати на рейси, а діти не можуть дістатися до школи. Представники Тернопільської обласної ради відвідали село Завадівка Монастириської громади, щоб дослідити цю ситуацію та знайти спосіб  вирішення проблеми.

– У багатьох громадах нашої області є проблеми з довозом дітей до школи, тому що і рейсові, і шкільні автобуси відмовляються їздити, тому що дуже погані дороги. І одне з таких сіл – це село Завадівка Монастириської громади. І, власне, сьогодні ми спільно з депутатами, спільно з громадськими активістами, спільно з місцевою владою вирішили оцю ділянку дороги відремонтувати, – розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

photo_2021-04-22_16-14-27 (Copy)
photo_2021-04-22_16-14-27 (Copy)

– Дороги – це обличчя держави, це лице села, лице громади, лице області нашої. Тому наша фракція обласної ради, наші депутати політичної партії «За майбутнє» завжди підтримують проекти, ініціативи для розбудов чи ремонту тих чи інших доріг, – зазначає Іван Карачка, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

У Завадівській загальноосвітній школі, окрім місцевих учнів, навчаються діти з двох сусідніх сіл. Директорка навчального закладу Марія Комарницька розповідає, проблема з шкільними перевезеннями давня.

– Настав час дійсно вирішувати цю проблему, щоб був дійсно добрий проїзд для дітей, для громадян не тільки нашого села, а й з інших сіл. Бо після нашого села йде ще 2 села, їм теж важко добиратися до районного центру у зв’язку з тим, що немає доброго покриття, – розповідає Марія Комарницька, директорка Завадівської ЗОШ І-ІІ ступенів, депутатка Монастириської громади (команда Чайківського «За майбутнє»). 

photo_2021-04-22_16-16-29 (Copy)
photo_2021-04-22_16-16-29 (Copy)

photo_2021-04-22_16-16-02 (Copy)
photo_2021-04-22_16-16-02 (Copy)

Місцеві жителі поганий стан дороги пов’язують із рухом важкої техніки. Неподалік села знаходиться родовище доломіту, який використовують у металургійній промисловості. Щодня цією дорогою проїжджає нескінченна кількість вантажівок із камінням, а дорожнє покриття не розраховане на таку вагу.

– Зараз, ми бачимо, почався рух, і цю ділянку дороги буде внесено в перелік і відремонтовано хоча б кілометр. Завдяки співпраці з обласною радою, обласною державною адміністрацією та райдержадміністрацією – це питання вирішено, – зазначає Галина Молчанова, заступниця голови Чортківської райдержадміністрації. 

Раніше в селі власними силами ремонтували дорогу, засипаючи ями дрібним камінням. Проте жителі зізнаються, цього вистачає на короткий час, а дорога продовжує руйнуватися.

Вибір читачів за тиждень

Відео