Віра Олександрович

На Батальйон територіальної оборони у Тернополі виділили 2 млн грн (фото)

Гукалюк

Кошти, необхідні на розгортання і забезпечення функціонування Батальйону територіальної оборони, спрямують із бюджету Тернопільської громади.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради вчора, 23 квітня. Депутати дали 39 «за», коли проголосували за внесення змін до «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону і військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2021 рік».

Депутати1
Депутати1

Готував це питання до розгляду начальник Відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи Петро Гукалюк. Спротиву у депутатів така пропозиція не викликала.

Отже, змінами передбачили фінансування у розмірі 2 млн грн на розгортання і забезпечення функціонування Батальйону територіальної оборони (ВЧ А7170) на базі Тернопільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, проведення навчань із бойового злагодження і медико-тактичних навчань. Ці кошти також спрямують на матеріально-технічне забезпечення, закупівлю техніки і запасних частин, ремонт техніки для військових формувань і купівлю пально-мастильних матеріалів.

Що цікаво, так само ради депутати проголосували за питання «Про внесення змін в програму «Безпечна громада» на 2021-2022 рр.». Петру Гукалюку захищати своє «дітище» не довелося. «За» були 39 політиків із різних фракцій. Таку ж підтримку отримало питання про підтримку бізнесу під час локдауну. Також не обійшлося того дня і без традиційних політичних звернень. Депутати, окрім іншого, прийняли питання про втілення цифрових новацій у громаді.

Сесія1
Сесія1

Довідка. Відповідно до Закону «Про оборону України» головними завданнями батальйонів територіальної оборони Міністерства оборони України є такі:

- захист державного суверенітету і незалежності держави;

- підтримання безпеки і правопорядку;

- забезпечення діяльності органів державного управління в регіонах;

- охорона стратегічно важливих об'єктів і комунікацій;

- боротьба з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями.

Фото трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео