Віра Олександрович

Сюрприз: у Тернополі інвестиційним парком керуватиме комунальне підприємство (фото)

Перемога_весна1

Питання «Про затвердження результатів конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Тернопіль» набрало 39 голосів «за». Сталося це на 5-й сесії міської ради вчора, 23 квітня.

Нагадаємо, загалом у порядку денному було 280 питань. Не обійшлося того дня і без традиційних політичних звернень. Депутати також прийняли питання про втілення цифрових новацій у громаді.

Салаш
Салаш

Автором питання про конкурс з вибору керуючої компанії індустріального парку «Тернопіль» була начальниця міського Управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак. Проте виступати чомусь довелося її підлеглій - начальниці відділу економічного розвитку і промисловості Романі Салаш. Вона повідомила депутатам, що конкурс відбувся. Мовляв, заявився на нього лише 1 кандидат. Але він мав всі необхідні документи і все зробив настільки правильно, що комісія вирішила таку ініціативність підтримати. Відтак переможцем стало комунальне підприємство «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Тернопільської міської ради.

- Ми також врахували висновки постійних комісій міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів (голова – Ольга Шахін) та туризму, з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності (голова – Олег Климчук), - наголошує чиновниця. – Прошу депутатів це рішення підтримати.

Тепер із КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» укладуть договір про створення та функціонування індустріального парку терміном на 5 років, із можливістю продовження дії договору за згодою сторін у межах терміну, на який створили індустріальний парк.

Сесія2
Сесія2

Відповідно, переможцю конкурсу передадуть в користування, на правах оренди, земельну ділянку площею 15 га (кадастровий номер 6110100000:11:003:0060), розташовану за адресою: вул. Микулинецька. Цільове призначення цієї землі: «для створення і функціонування індустріального парку, терміном на 30 років».

Що цікаво, це вже була не перша спроба знайти керуючу компанію для індустріального парку. Раніше провести конкурс взагалі не вдавалося.

Фото авторки та із трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео