Віра Олександрович

Показники 2021 року: нерухомість на Тернопільщині – двічі дорога

Нерухомість

Громади Тернопільщини вже отримали майже 24 млн грн податку на нерухомість. Левову частку цієї суми внесли саме юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Власники нерухомості впродовж І-го кварталу цього року спрямували до місцевих бюджетів Тернопілля 24 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - уточнюють у податковій. - Приріст платежу до рівня січня-березня 2020-го склав 17,5%, або на 3,6 млн грн більше. Додатково територіальні громади отримали 2,7 млн грн податку на нерухоме майно, оскільки сплата перевищила очікувані надходження на 12,7%.

Основними платниками в нашій області є юридичні особи. Адже частка сплаченого ними податку на нерухомість перевищує 90%.

- Вони перерахували до місцевих скарбниць 21,7 млн грн платежу, а це - на 2,9 млн грн більше, ніж очікували, та «плюс» 4 млн грн до рівня аналогічного періоду 2020 року, - додають у податковій. Фізособи сплатили лише 2,3 млн грн податку.

Варто зазначити, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – один із основних платежів, що наповнює місцеві скарбниці, оскільки спрямовується туди в повному обсязі. Сплачують його власники житлової і нежитлової нерухомості – юридичні та фізичні особи.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео