На Тернопільщині вшановують 35-ту річницю трагічної дати (фото)

miting-rekviem-z-vshanuvannya-uchasnikiv-chornobilskoi-katastrofi-2021-3

Сьогодні по усій Тернопільщині вшановують пам’ять про Чорнобильську катастрофу. За загиблими внаслідок аварії ліквідаторами служать панахиди, до пам’ятників несуть квіти, учасники та очевидці цих подій діляться своїми спогадами.

– У Міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу, військовослужбовці 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола вшанували світлу пам’ять загиблих внаслідок цієї страшної аварії, вшанували безстрашний подвиг ліквідаторів аварії, які заплатили власним життям та здоров’ям за порятунок інших, – повідомляють у 44-ій окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Данила Апостола. 

Вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання, відслужили панахиду за померлими та поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам і постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Кременці.

IMG_3497
IMG_3497

IMG_3474
IMG_3474

d5b1e6763140fb096f794ca9472ccd92
d5b1e6763140fb096f794ca9472ccd92

Одну із найбільших техногенних катастроф на атомній електростанції у Прип'яті згадали й у Ланівцях. З цієї нагоди біля фігури Божої Матері, яка встановлена на честь ліквідаторів ЧАЕС, відбулося вшанування пам'яті цих подій.

У Шумську біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля відбувся мітинг-реквієм з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв аварій та радіаційних катастроф.

У Чорткові біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи також відбулася поминальна панахида. По завершенню молебню секретар міської ради Ярослав Дзиндра вручив відзнаку Чортківського міського голови «За честь та відвагу» учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Ігореві Кіницькому.

У Заліщиках у цей пам'ятний день представники міської влади та ліквідатори-чорнибильці поклали квіти до пам’ятника «Ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС». Перший заступник міського голови Роман Краснюк та секретар міської ради Уляна Лисак звернулися до ліквідаторів зі словами вдячності та подяки за їхні подвиги, які врятували мільйони життів по всьому світу.

У Борщеві з метою вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, їхній вірності присязі, мужності і героїзму 26 квітня міський голова Ігор Чопик та працівники місцевого самоврядування, всечесні отці Іван Яворський, Богдан Боднар, Михайло Манькут, працівники освіти, культури, правоохоронних органів, рятувальники та громадськість міста взяли участь у годині пам’яті «Дзвонить Чорнобиль тугою…».

Фото з дописів та Тернопільської міської ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео