Орест Сарматський

На Тернопільщині за вихідні троє мешканців області вимушено позбулись понад 129 тисяч гривень

605448f4df1fd058124616 (Copy)

Понад 129 тисяч гривень – саме стільки заробили за минулі вихідні мобільні шахраї на довірі жителів Тернопілля.

Як повідомляє відділ комунікації обласної поліції, великі суми грошей аферисти все частіше викрадають з кредитних карток. Потерпілі залишаються ні з чим, ще й змушені віддавати гроші банку.

–  У таку халепу потрапили троє мешканців області. Понад 39 тис. грн заплатила за довіру 32-річна жителька Бучача. Вона допомагала псевдопрацівнику убезпечити свою картку та назвала її CVV-код на звороті, а згодом і код з смс-ки. У такий же спосіб втратила 18 тисяч і жителька села Петриків. «Оновила» на прохання афериста інформацію та онулила власний рахунок 24-річна тернополянка. З картки після оновлення захисних даних зникло 12 тисяч гривень, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що найбільшу суму – понад 60 тисяч гривень невідомий зловмисник за декілька хвилин зумів вкрасти у 31-річної мешканки обласного центру. Він у розмові запевнив потерпілу, що задля безпеки (зафіксовано несанкціонований доступ) потрібно створити інший віртуальний рахунок і перевести гроші туди. Жінка сама перевела гроші мобільному злодію.

За усіма фактами шахрайських дій розпочато кримінальні провадження.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео