Орест Сарматський

Імпорт сиру в Україні побив черговий рекорд (Агроновини)

2901 (Copy)

Імпорт сичужного сиру в Україну в березні 2021 р склав 3,7 тис. т. (твердого/напівтвердого 1,8 тис. т і 1,9 тис. т білих сирів).

Про це йдеться в повідомленні «Інфагро».

– Це абсолютний місячний рекорд імпорту за всю історію України, і, що дуже сумно, навряд чи цей рекорд буде останнім, – відзначають експерти, пояснюючи, що собівартість виробництва сиру в Україні залишається високою через дорожнечу сировини.

Українські сировари не наважуються збільшити ціну на свій товар - на ринку дуже велика пропозиція дешевого імпортного сиру, пояснюють аналітики.

Але через кілька днів Великдень і цілий ряд вихідних. У цей період продажі сиру зазвичай помітно зростають. Продавці хоч і не збільшать ціни, але постараються мінімізувати акційні знижки, прогнозують в «Інфагро».

Уточнюється, що експорт сирних продуктів в першому кварталі скоротився на 12%. Минулого місяця з країни вивезли 1,7 тис. т. такого товару.

Активний експорт плавлених сирних продуктів в Ірак. За березень експортовано цього товару близько 900 т. А в цілому за перший квартал його продажі зросли майже в 5 разів. Правда, й імпорт справжнього плавленого сиру збільшився в першому кварталі на чверть, до 1,3 тис. т.

Джерело: agroportal.ua

2902 (Copy)
2902 (Copy)

Україна просуває продукцію тваринництва в Південну Африку

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів має намір просувати продукцію тваринництва на ринок країн Південної Африки.

Про це йшла мова в ході візиту глави Держпродспоживслужби Владислави Магалецької в Південно-Африканську Республіку, йдеться в повідомленні відомства.

В рамках візиту було проведено круглий стіл з головами африканських місій, акредитованих в ПАР і відносяться до зони відповідальності українського посольства.

Під час круглого столу було обговорено можливість посилення позицій украінськогго бізнесу не тільки в ПАР, а й в інших країнах: Ботсвані, Замбії, Зімбабве, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії, Маврикії, Мадагаскарі.

Владислава Магалецька зазначила, що в цих країнах проживає близько 100 млн чоловік і, за експертними прогнозами, рівень споживання в них буде зростати.

Джерело: agroportal.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео