Великдень для добра: у Перепельниках підопічним соціального центру вручили святкові пакунки (фото, відео)

У відділенні з постійним перебуванням «Центру надання соціальних послуг» у селі Перепельники, що на Зборівщині, представники команди Івана Чайківського «За майбутнє» та компанії «Агропродсервіс» вручили одиноким та людям похилого віку великодні набори, які освятили напередодні.

Коли ми почали по тих селах працювати, зрозуміли всю проблематику. Знаємо, що в Перепельниках є такий дім престарілих, і звичайно, що нам совість не дозволила обійти цей будинок стороною. Ми завжди стараємося допомогти, особливо присвятити тим людям увагу, розповідає Василь Гамрач, керівник ПП «Агропродсервіс Ярчівці», депутат Зборівської міської ради («За майбутнє»).

photo_2021-04-29_16-50-12 (Copy)
photo_2021-04-29_16-50-12 (Copy)

Ми повинні поважати старість, своїх батьків, своїх дідів, бабусів, зазначає Зіновій Дольний, керівник підприємства ТЗОВ «Агропродсервіс Вест», депутат Зборівської міської ради («За майбутнє»). Особливо мені самому приємно, що є можливість приділити їм якусь частку уваги. Щоб вони також, як і ми, відчули під час свят оцю домашню атмосферу, з’їли хорошої пасочки. Чим можемо, тим допомагаємо.

Благодійники розповідають, подібні акції проводять не лише у Великдень, а й протягом усього року. Намагаються допомогти продуктами та приділити увагу мешканцям цього геріатричного будинку.

В передсвяткові дні це особливі дні для кожної людини, бо кожен, хто має родину, вдома готується до свят особливо, але ті люди також чекають, які перебувають в цьому відділенні, також чекають певної підтримки, каже Ярослава Білан, депутатка Зборівської міської ради («За майбутнє»). Хоча не тільки сьогодні, не тільки перед Різдвом чи Великоднем, але господарі, які працюють на цій землі, завжди дбають про цих людей, допомагаючи їм щомісячно. 

photo_2021-04-29_16-50-28 (Copy)
photo_2021-04-29_16-50-28 (Copy)

photo_2021-04-29_16-49-55 (Copy)
photo_2021-04-29_16-49-55 (Copy)

На сьогодні у Перепельниківському стаціонарному відділенні перебуває 22 підопічних пенсійного віку та людей з інвалідністю, віком від 55 до 95 років.

Вони відчувають, що то свята. Раніще, ще до пандемії коронавірусу, приходив священник освячував паску тут на місці, всі були дуже задоволені, розповідає Михайло Заверуха, заввідділенням стаціонарного догляду в с. Перепельники. 

У подарункові набори поклали найнеобхідніше: паску, ковбасу, цукор, борошно та крупи.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео