Орест Сарматський

Нечесного поліцейського судитимуть на Тернопільщині

66A9403E-B365-49CD-8809-593E1CD4FE0C

Як уже повідомляв «Терен»поліцейський на Тернопільщині вносив неправдиві дані в електронну базу та маніпулював з протоколами.

І ось, ще одне повідомлення пресслужби обласної прокуратури, якою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника сектору реагування патрульної поліції одного з відділень поліції обвинуваченого у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, вчинене повторно особою, яка має право доступу до неї.

Розслідуванням встановлено, що правоохоронець упродовж 2019-2020 років умисно вносив до Інформаційної підсистеми «Адміністративна практика» телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції» відомості про закриття судом справ про адміністративне правопорушення у зв’язку із закінченням строків на момент розгляду. Насправді такі судові рішення в адміністративних справах за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) не виносились. Три особи, стосовно яких складено адміністративні протоколи про керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, уникнули покарання,йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео