Віра Олександрович

Ситуація у Тернополі поліпшилася, тому нових карантинних обмежень не буде (фото)

Штаб1

Під час фіналу Кубку України з футболу на стадіоні у Тернополі перебуватимуть не більш як 3000 глядачів. Нових карантинних обмежень на території міської територіальної громади вводити наразі не будуть.

Про це йшлося на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 7 травня. Нагадаємо, «Терен» писав, що у місті у кінці квітня вирішили дещо пом’якшити вимоги карантину. Ще тоді медики робили прогноз, що кількість хворих на коронавірус почне падати. Так, по суті, і сталося.

Паничев
Паничев

– Ситуація із COVID-19 сьогодні відповідає прогнозованій, – каже лікар-епідеміолог Володимир Паничев. – Зниження рівня захворюваності ми передбачали. Це зараз і відбувається. Тенденція до зниження є стабільною. Найнижчий показник ми мали 4 травня. Тоді було 74 нових хворих. Наразі в останні дні ми спостерігаємо певне збільшення числа хворих, але ці дані – статистичні. Просто у свята люди менше зверталися до лікарів. Почали їх викликати лише тепер.

Після цього дали слово іншим експертам. Слово взяв і начальник міського управління розвитку спорту і фізичної культури Микола Круть. Він зосередився на забезпеченні проведення матчу фіналу Кубка України з футболу 13 травня.

Круть
Круть

Заслухавши інформацію лікаря-епідеміолога та інших учасників штабу, на засіданні прийнято такі рішення:

- дозволити проведення спортивних і спортивно-масових заходів за участю не більш як однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників. Організатор заходу - відповідальний за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціонування для дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 м у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи;

- з метою належного забезпечення проведення матчу фіналу Кубка України з футболу, керуючись вимогами Постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236, організаторам заходу необхідно: дотримуватися усіх санітарно-протиепідемічних вимог, передбачених чинним законодавством; забезпечити обмежену кількість глядачів (не більш як 20% від загальної кількості посадкових місць, передбачених для глядачів, 10% від даної кількості квитків виділити у рівних частинах командам-учасникам фінального матчу та організатору матчу); здійснити продаж квитків онлайн, з обов’язковим визначенням конкретних місць у відповідних секторах, і провести маркування місць, що не будуть використовуватися, для забезпечення соціального дистанціювання глядачів; - запровадити посилені заходи контролю за дотриманням на території ТМТГ встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають «помаранчевому» рівню епіднебезпеки, згідно з Постановою КМУ №1236 від 09.12.2020 р. та рішеннями Штабу з висвітленням у засобах масової інформації.

Осадця
Осадця

Додамо, на території Тернопільської громади продовжують діяти введені раніше карантинні обмеження. Зокрема, такі:

- роботу в торгово-розважальних і торговельних центрах дозволили проводити за умови спільного контролю на вході-виході з закладу працівником центру з представником поліції чи Нацгвардії, забезпечивши проведення температурного скринінгу відвідувачів, контролю обліку відвідувачів, перебування у приміщенні не більше, ніж 1 відвідувач на 10 кв. м торговельної площі, наявності відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 м, а також дотримання інших санітарних і протиепідемічних заходів згідно із чинним законодавством; - заборонили роботу розважальних центрів, дитячих розважальних центрів і дитячих ігрових кімнат; - під час Богослужінь у храмах слід дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, інших санітарно-протиепідемічних вимог, згідно вимог чинного законодавства. При здійсненні релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд або використовувати дезінфікуючі засоби для дезінфекції Літургійного посуду, парафіянам брати участь у Богослужіннях перед храмом, на відкритому повітрі; - дозволили проведення практичних заняття у майстернях, лабораторіях закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Галицького коледжу ім. В. Чорновола та Тернопільського фахового коледжу ТНПУ ім. І. Пулюя групами до 15 учнів; - закладам ресторанного господарства та громадського харчування заборонили працювати після 22:00 та до 7:00, заборонили проводити розрахункові операції після 21:00, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос; - заборонили діяльність нічних клубів, дискотек, закладів дозвілля після 22:00; - перевезення пасажирів у таксі треба здійснювати в засобах індивідуального захисту та у кількості не більше трьох пасажирів або в межах однієї сім’ї з дітьми в легкових автомобілях.

До речі, за дотриманням усіх вказаних вимог мають стежити місцеві правоохоронці. Їм про це нагадали на засіданні Штабу.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео