Віра Олександрович

У лісах на межі Тернопільщини та Рівненщини зустрілися 250 «вовків» і «левів» (фоторепортаж, відео)

Гурби1

Теренова гра «Гурби-Антонівці» триває на межі Тернопільської та Рівненської областей. Стартували такі патріотичні змагання молоді між «вовками» і «левами» вчора, 7 травня.

На сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація нагадали, територію для гри обрали зовсім не випадкову. Адже саме у тій місцині свого часу відбувся найбільший бій УПА проти НКВС. Для участі у спортивно-патріотичному змаганні цьогоріч зібралися майже 250 молодих людей зі всієї України.

- «Гурби-Антонівці» – це не змагання заради змагання. Це - жива школа братерства, боротьби і командної роботи, - такими словами привітав учасників заступник голови Тернопільської обласної держадміністрації Віктор Устенко. - Кожен може випробовувати себе, загартовувати тіло і дух. Саме тут гартуються справжні патріоти, Тож хочеться побажати усім вдалої гри. Щоб кожен використав шанс спробувати себе у ролі повстанця і захопитись ідеями націоналізму.

Нагадаємо, триватиме гра цьогоріч до 10 травня включно. Суть події полягає в тому, що учасників поділили на дві команди, 2 куреня - «Вовки» і «Леви». Кожен із них поділяється на сотні, чоти, рої. Тобто все так, як було в УПА. Курені змагаються між собою за прапори, адже мета – захопити стяг одна одної. Значення має і кількість «вбитих» гравців суперника. Зауважу, «життя» учасника – це його нарукавна пов’язка. Перемогу отримає той, хто захоплює прапор противника і при цьому відстоює свій.

Гурби5
Гурби5

«Ми - в лісах. Прохання 60 годин не турбувати», - написав на сторінці Теренова гра «Гурби-Антонівці» один із її учасників Дмитро Мельничук.

До речі, на відкритті були присутні Олег Вітвіцький — дійсний член МНК та один із засновників гри, Андрій Човган — начальник обласного управління молоді та спорту, Арсен Ляхоцький — заступник начальника обласного управління молоді та спорту. Поблагословив учасників гри архиєпископ Тернопільсько-Кременецький владика Нестор.

Гурби2
Гурби2

Довідка. «Гурби-Антонівці» - це найбільша в Україні спортивно-патріотична теренова гра, започаткована у 2003 році. Вона щороку походить у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Смига, що у Рівненській області.

Гурби3
Гурби3

Гурби4
Гурби4

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація, відео – зі сторінки Теренова гра «Гурби-Антонівці» 

Вибір читачів за тиждень

Відео