Орест Сарматський

В Україні рекордно подорожчали тепличні огірки (Агроновини)

Dark green big Spanish cucumbers growing in greenhouse, ready for harvest

На українських ринках зафіксували рекордні ціни на тепличні огірки: овочі коштують найдорожче за останні 5 років.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

На гуртових ринках ціна овочів в середньому складає 55 грн/кг. Причина здорожчання — холодна погода, через що овочі повільно дозрівають. Крім того, на опалення теплиць треба витрачати більше.

Утім, імпортні огірки не відстають, які теж додали в ціні та коштують на гуртових ринках близько 54 грн/кг.

До слова, минулого року в цю пору огірки коштували 10 грн/кг. Це була рекордно низька ціна на овочі.

 

Втрати урожаю овочів і фруктів в Італії через заморозки можуть сягнути 100%

0902 (Copy)
0902 (Copy)

Садівники Італії та Австрії повідомили, що втрати врожаю фруктів і овочів від недавніх заморозків в деяких регіонах можуть досягати 80%-100%, що позначиться на ціні продукції.

Про це повідомляє інтернет-портал FruitNews.

Зокрема в Італії виробники областей Базіліката, Кампанія, Апулія і Калабрія повідомили, що заморозки на початку квітня пошкодили врожай овочів, кісточкових і ківі.

- Ми знали, що насуваються холоди, проте не могли уявити, що температура впаде до -2°C. Найбільше постраждав урожай кісточкових. Абрикоси сортів Pricia, Mogador, Flopria були повністю знищені. Фрукти почорніли через різке підвищення температури після морозу. Втрати персиків і нектаринів залишається оцінити. Також постраждали ківі, кавуни та дині. Негода обійшла стороною плантації суниці садової, — повідомив Франко Лилло, представник Асоціації виробників фруктів і овочів Італії.

Великих збитків зареєстрований в області Апулія, в провінції Фоджа, де температура знижувалася до -5°C. Пошкоджено сади мигдалю і черешні, трохи менший збиток був нанесений столовому винограду, спаржі, баклажанів і картоплі.

Нагадаємо, в результаті заморозків Франція може втратити близько третини врожаю винограду, а на деяких плантаціях урожай може знизитися на дві третини. Також мороз, град та сильні коливання температур в Німеччині значно пошкодили майбутній урожай кісточкових, фруктів, а також затримав збір спаржі.

Вибір читачів за тиждень

Відео