Оксана Бучко

Тернополяни зможуть зареєструвати місце проживання в онлайн-режимі

bf52e39---------

Тернополяни зможуть скористатись перевагами нового законопроекту про реєстрацію місця проживання онлайн. Законопроєкт № 5463 «Проект Закону про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні» вже опублікували на сайті Верховної Ради.

Після ухвалення законопроєкту послуга буде доступна усім українцям – незалежно від того, який паспорт вони мають – паперовий чи ID-картку. Також скасують штамп у паспорті про реєстрацію місця проживання, повідомляє epravda.com.ua. Більше того, обіцяють відв’язати прописку від багатьох життєвих ситуацій, де вона справді не є потрібною. Наприклад, оформлення пенсій або отримання високоспеціалізованої медичної допомоги.

Для того, щоб скористатись послугою, слід авторизуватися в застосунку «Дія» чи на порталі та зробити декілька кліків, зокрема вказати адресу проживання. Ті, в кого вже є нерухомість, отримають прописку за добу. Для декларування місця проживання в іншому місці (наприклад, у квартирі орендодавця) потрібна буде його згода, яку він теж може дати онлайн.

Фото epravda.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео