У Чортківській громаді навколо Серету хочуть створити туристичну атракцію (відео)

123

Чортківська громада – учасниця конкурсу «Наша громада». Громада презентує проект «Chortkiv_River – формула об'єднання громади» та просить підтримати його. Зробити це дуже просто – зареєструватись або ж увійти через фейсбук-аккаунт та кліком підтримати наш проект. Переможець отримає 500 тисяч гривень на втілення задуму в життя! 

Про що проект «Chortkiv_River – формула об'єднання громади»?

До реалізації проєкту долучаються старости сіл із ініціативними мешканцями, громадські організації Чорткова, міська рада та комунальні підприємства, в тому числі ТІЦ, спілка майстрів народної творчості та представники бізнесу. Серед завдань проекту:

  • розчистити русло річки та поглибити у місцях замулу;
  • ліквідувати стихійне засмічення прибережних та навколишніх територій;
  • співреалізувати місцеві ініціативи щодо благоустрою набережної та влаштування відпочинкових та пікнікових зон;
  • розвинути та промувати водний туризм, зокрема сплави на каяках та катамаранах, а також промаркувати вело шляхи уздовж річкового русла для вело туризму;
  • облаштувати зони для сезонної риболовлі із відкритими ланч-зонами та місцями для польових кухонь;
  • підтримати місцеву бізнес-ініціативу «Річковий Фургон» та закласти «стовпи» майбутнього підвісного парку.

В результаті проекту кожен населений пункт громади отримає власну річкову атракцію,що складе мережу «Ревіталізованого Серету».

Що це за конкурс?

Конкурс «Наша громада» організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Зараз проводиться відбір 13 громад-учасниць, які мають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування, та 13 громад-учасниць, які отримали найвищі бали за результатами голосування експертного журі. Згодом проходитиме фінальне оцінювання лише членами експертного журі, які вивчатимуть кожен проєкт громади. Переможець отримає на реалізацію проекту 500 тисяч гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео