Орест Сарматський

Майже два десятки аграріїв увійшли в список найбагатших українців (Агроновини) 

1301 (Copy)

Вісімнадцять бізнесменів, активи яких виробляють аграрну і харчову продукцію, увійшли в сотню найбагатших українців 2021 р версії журналу Forbes.

Як йдеться в публікації, 76 учасників з першої сотні списку за рік збільшили свої статки. Багатство першої сотні зросла на 42%, до $ 44,5 млрд. Як наслідок вхідний квиток в сотню подорожчав на третину, до $ 125 млн. За рік список оновився на 21%: 14 учасників потрапили до переліку вперше, семеро повернулися після перерви. Серед абсолютних новачків найбільше представництво в IT і енергетиці.

Так, у рейтингу найбагатших українців виявилися:

Олександр і Галина Гереги, стан $ 1,7 млрд, «Епіцентр К» ( «Епіцентр Агро»);

Петро Порошенко, стан $ 1,6 млрд, ROSHEN;

Юрій Косюк, стан $ 780 млн, МХП;

Андрій Веревський, стан $ 520 млн, «Кернел»;

Олексій Вадатурський, стан $ 430 млн, «НІБУЛОН»;

Борис Колесніков, стан $ 190 млн, «Конті», АПК-Інвест;

В'ячеслав Москалевський, стан $ 175 млн, ROSHEN;

Сергій Лабазюк, стан $ 165 млн, Vitagro;

Павло Овчаренко, стан $ 160 млн, «Агрейн»;

Станіслав Войтович, стан $ 150 млн, «Терра Фуд»;

Олександр Петров, стан $ 150 млн, ІМК;

Рафаель Гороян, стан $ 145 млн, «Прометей»;

Сергій Кролевець, стан $ 140 млн, «Ерідон»;

Сергій Сипко, стан $ 135 млн, Agrofusion;

Віктор Іванчик, стан $ 130 млн, «Астарта»;

Вадим Нестеренко, стан $ 130 млн, Ristone Holdings;

Анатолій Шкрібляк, стан $ 130 млн, ТРЦ «Форум», Agricom.

Крім того, в списку опинилися співвласники великої зернового перевалочного терміналу «ТІС» Андрій Ставніцер ($ 215 млн) і Єгор Гребенников ($ 200 млн).

1302 (Copy)
1302 (Copy)

Ціни на капусту рвонули вгору

Ціни на торішню білокачанну капусту в Україні продовжують впевнено зростати - за тиждень піднялися більш ніж на третину.

Головним фактором подорожчання, за словами гравців ринку, виступає сезонне виснаження запасів цієї продукції на тлі досить високого попиту, повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» .

З огляду на стрімке зниження запасів білокачанної капусти в господарствах, українські виробники почали стримувати продаж якісної продукції, що в свою чергу призвело до чергового подорожчання в даному сегменті.

У підсумку, на початок тижня продаж білокачанної капусти врожаю 2020 р здійснювалося в межах 6-10 грн / кг ($ 0,22-0,36 / кг), що в середньому на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Відзначається, що поточні ціни на білокачанну капусту в Україні вже в середньому в 3 рази вище, ніж в аналогічний минулорічний період. Нагадаємо, що в аналогічний період попереднього сезону ціни на дану продукцію варіювалися в межах 2-3,5 грн / кг ($ 0,07-0,13 / кг).

При цьому ключові гравці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни на торішню білокачанну капусту можуть вирости ще більше, уточнюють аналітики.

Джерело: agroportal.ua.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео