Оксана Бучко

Тернопільські заклади освіти отримали нові протиепідемічні вимоги

SchoolCovid06

Нові протиепідемічні заходи на період карантину у зв'язку поширенням COVID-19 повинні знати у тернопільських закладах освіти. Постанову для навчальних установ затвердили в Міністерстві охорони здоров’я. Цей документ стосується роботи закладів позашкільної, загальної середньої, професійної, фахової передвищої та вищої освіти.

Про це йдеться на osvita.ua.

Нова редакція постанови містить вимоги щодо організації освітнього процесу, покладених на керівників та працівників закладів освіти в період карантину. Йдеться, зокрема, про забезпечення усіх працівників закладу засобами індивідуального захисту із розрахунку: 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника. Також увагу звернули на розклад занять: там передбачили можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп. Проведення занять у класах дозволяють лише для окремих класів. Заповненість лекційних залів під час проведення занять, що передбачають поєднання кількох класів (груп), не повинна перевищувати 50% при забезпеченні максимальної дистанції між здобувачами освіти. Наповненість класів (груп) закладів освіти повинна відповідати вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України.

Окрім того, у документі визначили вимоги до організації харчування в закладах освіти, вимоги до транспорту, який перевозить дітей та працівників, а також вимоги до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео