Віра Олександрович

У Тернопільському театрі актора і ляльки зізналися, що дуже скучили за глядачами (фоторепортаж)

11

Покази вистав відновили у Тернопільському академічному театрі актора і ляльки, оскільки весь наш край і, відповідно, обласний центр перевели у «жовту» зону епідемічної небезпеки.

– Вчора були фантастичні відчуття під час вистави! Як же ми скучили за нашими глядачами! – написав актор театру Олег Боков у соціальній мережі «Фейсбук». – І вчора нарешті – два повних зали із дотриманням карантинної розсадки глядачів, звісно.

1
1

У театрі дійсно втішені завершенням «вимушених канікул». На офіційному сайті знаного закладу культури повідомили (цитуємо): «Вони (глядачі – прим.) оживили інтер’єр, заполонили кожен куточок вестибюлю, навіть розвесели акваріумних риб. А коли педагог-організатор нагадала про правила поведінки під час вистави, у залі стих гомін, згасло світло, розсунулася завіса і з’явились вони – довгоочікувані оплески... Театр ожив! Браво вам, дорогі наші глядачі!».

2
2

Що цікаво, вчора, 13 травня, у театрі показали виставу-мюзикл «Алі Баба і розбійники» Веніаміна Смєхова, в сюжеті якої багато магічності, яскравості, краси, уроків доброти і безкорисливості головних героїв. Це так захопило юних глядачів, що вони оплесками не відпускали акторів зі сцени.

«У цьому дивовижному і неповторному світі кожен із нас має своє покликання і призначення, - йдеться далі у повідомленні. - Як мило спостерігати за сценічною майстерністю і за професійною віддачею наших акторів, які, безумовно, не менше сумували за живим спілкуванням, оплесками і тією невимовною енергетикою сприйняття вистави. У свою чергу, казка для дітей є своєрідним ключем до їхніх сердець… Як правило, у казках, як у житті, перемагає все світле: добро, дружба, адже на любові тримається сім’я і світ. Тому спілкування зі сценічними казковими персонажами, переживання, а далі – обговорення побаченого із педагогами, важливе у всебічному вихованні майбутнього покоління. Головні герої казок переживають ті ж емоції, що і діти, долають ті ж самі страхи, комплекси, знаходять виходи із проблемних ситуацій. Діти завжди порівнюють себе із казковими персонажами, самотужки чи з дорослими аналізують їхню поведінку, як результат вчаться долати труднощі в реальному житті…». 

3
3

Також у театрі висловили надію на подальші зустрічі із дітлахами. А вони – не забаряться, адже вже у неділю, 16 травня, на сцені покажуть п’єсу «Легкий слон» Михайла Сафронова. Відбудеться 3 вистави: об 11-й, о 13:30 і о 15:00. Тривалість – 45 хвилин. Наступний візит до Мельпомени можна запланувати на 19 травня. 

Фото зі сторінки Тернопільський академічний театр актора і ляльки у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео