Оксана Бучко

Як тернополянам підготувати медичну довідку для школи

image

Тернополяни, які готують дітей до школи, незабаром подаватимуть відповідні документи до навчальних закладів. Також їм слід пам’ятати про оформлення медичних довідок, які видає сімейний лікар або педіатр. Дитина перед початком шкільного року повинна за направленням пройти і вузьких спеціалістів.

Про це детальніше йдеться у роз’ясненні НСЗУ.

Тож перед вступом у перший клас потрібно відвідати таких лікарів та пройти такі аналізи:

-дитячий хірург;

-дитячий ортопед-травматолог;

-дитячий офтальмолог;

-стоматолог;

-інші спеціалісти за показаннями;

-аналіз крові на гемоглобін;

-інші аналізи за показаннями.

Медогляд для учнів 2-11 класів:

Діти, які вже навчаються в школі, мають проходити медичний огляд один раз на рік, але не обов’язково робити це перед самим навчальним роком. Можна перенести похід до лікаря на будь-який інший час, щоб не утворювати черг перед першим вересня. Із 7 до 17 років вузьких спеціалістів та аналізи потрібно проходити лише за необхідністю. Потрібні консультації та аналізи для кожного віку підкаже педіатр чи сімейний лікар, який направляє на огляд.

Медичні огляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними. Для консультації вузьких спеціалістів педіатр чи сімейний лікар створить електронне направлення. З ним потрібно звернутись до будь-якого медичного закладу, який має договір з НСЗУ на надання амбулаторної допомоги.

Схему періодичності обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів також можна знайти у наказі Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року  № 682.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео