Орест Сарматський

Фермерка розвінчала міф про суперприбутковість спаржі (Агроновини)

1701 (Copy)

Співзасновниця компанії «Агро-Фокус» Лариса Боден розвінчала міфи щодо суперприбутковості аспарагуса (спаржі).

Про це йдеться на uhbdp.

- Я б хотіла навести кілька фактів, які розвінчують міф про суперприбутковість аспарагуса. Всі бачать високу ціну на полиці й кажуть: «Вау, ось вони заробляють». Цей міф існував до того моменту, поки ми не знали про правильну переробку та зберігання аспарагуса. Коли у нас було 5 га землі, фактично ми продавали все з коліс. Ми не думали про те, що овоч потрібно охолодити, як його пакувати, а як ми його будемо доставляти. Загорнули в папір і, за великим рахунком, це було все, нам здавалося, які ми молодці. А щоб отримати якісний овоч, з більш тривалим терміном зберігання, необхідна правильна доробка,розповіла фермерка.

За її словами, якість і термін зберігання на полиці залежать від швидкості охолодження стебел з моменту їх зрізу на полі. Щогодини зволікання зменшує термін зберігання аспарагуса на день.

Більш того, за її словами, якість зберігання аспарагуса залежить від правильної вологості в холодильнику, правильної кількості аспарагуса в тарі, оскільки це самий інтенсивно дихаючий овоч, він виділяє неймовірну кількість вуглекислого газу, а також від методу укладання в ящики.

- Але ми повинні розуміти, що дрібним виробникам це не під силу. Ми говоримо про колосальні інвестиції. Ми вкладаємо в цьому сезоні приблизно 300 000 доларів, в тому числі й грантових коштів. Тому без кооперації розвиток ринку аспарагуса, мені здається, неможливий, — зазначила фермерка.

Джерело: kurkul.com

 

В Україні найближчим часом подорожчає хліб — експерт

Closeup of customer paying for breads at bakery counter
Closeup of customer paying for breads at bakery counter

За рік хліб в Україні подорожчав на 12,5% і поки на світовому ринку зростає ціна на пшеницю, варто очікувати і подорожчання хліба.

Про це повідомив виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин, інформує ГолосUA.

На його думку, така ситуація з ціною залишиться стабільною до кінця червня 2021 р.

- На світовому ринку ціни на пшеницю ростуть, але вони будуть рости приблизно до червня цього року. У червні зміняться прогнози на урожай, який збирають в Європі. І якщо там буде урожай пшениці хороший, то зерно почнуть швидко продавати за зниженою ціною. Якщо на європейському континенті урожай чекатимуть поганий, то ціна пшениці триматиметься, щоб пізніше продати за хорошою ціною, — зазначив Олег Пендзин.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео