Віра Олександрович

День вишиванки на Збаражчині запам’ятають не лише медики (фото)

Основне

Амбулаторію сімейної медицини відкрили сьогодні, 20 травня, у селі Базаринці, що входить до Збаразької об`єднаної територіальної громади (ОТГ). 

Що цікаво, будівництво цього важливого об’єкта розпочали ще у 2018 році. Завершити ж вдалося лише тепер, повідомили у Тернопільській обласній держадміністрації.

Лікарка
Лікарка

– Ця амбулаторія обслуговуватиме близько 2-х тисяч осіб. Це – жителі сіл Базаринці, Чорний Ліс, Ліски і Глибочок. Окрім того, сюди звертатимуться мешканці мікрорайону «Цукровий завод», що у Збаражі, – каже завідуюча закладу Тетяна Карабанова. – Це – новобудова, зведена за європейськими стандартами. 

Фахівці обслуговуватимуть також дитяче населення, адже амбулаторію оснастили сучасним обладнанням, що дозволяє надавати допомогу немовлятам від самого народження, додає пані Кабанова.

– У нас є кабінети для огляду пацієнтів, - додає вона. – Маємо денний стаціонар, де проводитимуть маніпуляції під спостереженням сімейного лікаря. Окремо є маніпуляційний кабінет. Також в амбулаторії проводитимуть щеплення. Першочергові аналізи пацієнтам виконуватимуть у власній амбулаторії. 

Заклад, як виявилося, також на 100% забезпечений медикаментами для першої невідкладної допомоги і засобами індивідуального захисту.

– В амбулаторії ствоили комфортні умови і для медичного персоналу, і для пацієнтів, – наголошує Тетяна Карабанова – Тут працюватимуть лікар загальної практики-сімейної медицини, двоє помічників сімейного лікаря і молодша медична сестра.

Труш1
Труш1

Привітав жителів громади із відкриттям закладу голова обласної держадміністрації Володимир Труш.

– Якісні медичні послуги – ось головне завдання децентралізації, – наголошує він. – І відкриття нових сучасних амбулаторій в ОТГ допомагає досягнути цієї мети. Відтепер жителям громади не потрібно їхати у Збараж чи Тернопіль, щоб отримати медичну допомогу. 

За словами очільника, проект «потягнув» – 7,3 млн грн. Реалізувати все вдалося завдяки співпраці виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

– Сподіваюся, що відкриття амбулаторії у День вишиванки запам’ятається для всіх, – каже Володимир Труш. – Адже це – не лише створення нових комфортних робочих місць для медиків. Люди тут отримуватимуть нову якість медичної послуги.

Труш2
Труш2

Володимир Труш особисто оглянув новозбудований об’єкт, ознайомився із режимом його роботи, забезпеченням лікарськими препаратами і медичним обладнанням, поспілкувався з працівниками. Після цього під час урочистостей передав офіційні документи, а точніше – декларацію про готовність об’єкта голові Збаразької громади Роману Полікровському.

Фото зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео