Віра Олександрович

На Тернопільщині людям вже повернули понад 10 мільйонів гривень

Гроші

Роботодавці на Тернопільщині вже виплатили своїм співробітникам 10,6 млн грн заборгованої зарплати.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Результатом індивідуальної роз’яснювальної роботи фахівців Головного управління ДПС в області із керівниками підприємств, які заборгували працівникам зароблені кошти, стала її виплата, - кажуть у податковій. - Адже 76 із 79-ти таких зарплатних боржників уже віддали людям 10,6 млн грн. При цьому бюджети отримали 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 3,3 млн грн єдиного внеску.

До протидії формуванню зарплатного боргу залучають також працівників органів місцевого самоврядування, оскільки податок на доходи є одним із основних джерел наповнення місцевих скарбниць. 

- Так, цьогоріч на спільних засіданнях комісій заслухали керівників 5-ти підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, ПДФО та єдиного соціального внеску, - звітують у податковій. - Відтак вони ліквідували 2,3 млн грн зарплатного боргу, 496,4 тис. грн ПДФО та 335 тис. грн єдиного внеску. 

Працівники територіальних органів ДПС в області спільно з органами місцевої влади також контролюють додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці. 

- Цьогоріч на засіданнях комісій заслухали керівників 43-х підприємств та організації, на яких зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - додають у податковій. - За наслідками проведеної роботи, 40 підприємств підвищили рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло 547,7 тис. грн ПДФО та 668,7 тис. грн єдиного внеску.

Крім того, проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань із керівниками 301 підприємства краю. 

- За її результатами, на 281-му із них підвищили рівень виплати зарплати, - уточнюють у податковій. - Тож бюджети додатково отримали 5,2 млн грн ПДФО та 5,9 млн грн єдиного внеску.

До речі, завдяки активізації роз’яснювальної роботи лише у квітні на Тернопіллі додатково оформили трудові відносини із 6036 працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео