Орест Сарматський

В Україні буде свій Місяць м’яса (Агроколонка)

2201 (Copy)

Відтепер в Україні щорічно буде проводитись Місяць м’яса. Метою цього заходу є стимулювання попиту та споживання м’яса.

Меморандум про Місяць м’яса підписали у день третьої річниці заснування Асоціації “М’ясної галузі” виконавчий директор Асоціації Микола Бабенко та Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

- Ми віримо, що спільними діями ми зможемо підняти рівень споживання м’яса в Україні до 80 кг/рік на одну особу, заявив Микола Бабенко.

Головною метою Меморандуму стане взаємодія для популяризації та збільшення споживання м’яса в Україні, що призведе до стабілізації цін на ринку м’яса та м’ясних продуктів, свиней, ВРХ та птиці, а також дії, спрямовані на формування стабільного та прогнозованого ринку, забезпечення українського споживача поживними і доступними продовольчими продуктами.

Енергоощадний VIP-курник збудував пенсіонер з Вінниці

На околиці Вінниці у приватному домоволодінні один із місцевих пенсіонерів облаштував утеплений курник з металопластиковими дверцятами, які розроблені спеціально для прогулянок птахів.

Йдеться про пенсіонера Олександра Шамігова, який облаштував такий «VIP-курник» при своєму приватному домоволодінні. 

Для його створення він використав звичайні будівельні матеріали, але між ними встелював утеплювач. Він окремо замовив енергоощадні двері, щоб знизу був окремий вхід саме для курей.

2202 (Copy)
2202 (Copy)

- Замовив дверцята, також енергоощадні, щоб знизу був окремий вхід саме для курей. І вони могли заходити та виходити тоді, коли їм заманеться. Але не буде виходити тепло. Тому наші кури тепер у постійному теплі можуть висиджувати яйця. Бо живуть наші квочки у «VIP-курнику», розповідає Олександр Іванович.

Родина Шамігова енергоощадними приміщеннями у себе вдома займаються давно. До прикладу, економлять шалені гроші на комуналці. За лютий місяць опалення та електропостачання їх будинку з квадратурою на 200 метрів, обійшлась у 500 гривень. А від 2015 року вони заощадили сотні тисяч.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео