Юля Вітюк

На Тернопільщині перебуває Посол Республіки Узбекистан (відео)

На Тернопільщині з офіційним візитом знайомства перебуває Посол Республіки Узбекистан Алішер Курманов.

Я прошу розглядати наш візит, як пошук можливості нарощувати нашої взаємодії Узбекистан з Тернопільською областю. Сьогодні Україна може запропонувати Узбекистану не тільки продукцію сільського господарства. Це і високі технології, і система навчання, медицина, це потужні IT-класи, — говорить Алішер Курманов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні.

Посол приїхав на запрошення народного депутата України Івана Чайківського, щоб окреслити можливі напрямки співпраці. 

Ми хочемо зробити все, щоб наша Тернопільщина була привабливою, щоб сюди приходили інвестори, заходили кошти, щоб ми могли шукати ті точки дотику, розвитку. Наше завдання разом з владою області, народними депутатами створювати такі умови, щоби ми могли створювати додану вартість. Це робочі місця, податки, — розповідає Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

Ми створили цю міжпарламентську групу дружби для того, щоб поділитися досвідом як законодавці в Узбекистані, як в Україні. Щоб обмін досвідом був справжнім, щоб ті проекти, які сьогодні можуть бути створені в Узбекистані, в Україні, щоб в них все виходило, наголошує Степан Чернявський, народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Узбекистан.

Розпочався візит з зустрічі з керівництвом міста та області. 

Ми аграрна область і наші аграрні виробники, а також переробка аграрної продукції, м’ясна промисловість зокрема буде надзвичайно корисною, а також цікавою для узбецьких інвесторів, — говорить Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації.

Тернопільська обласна рада зацікавлена співпрацею з Узбекистаном. Вважаю, нам було б добре підписати якісь відносини, меморандуми, співпрацю з іншим регіоном Узбекистану. Започаткувати дружні, партнерські відносини, адже ми маємо вже хороший досвід в співпраці, розповідає Михайло Головко, голова Тернопільської обласної ради.

У рамках візиту посол відвідає агропідприємства Тернопільщини та ознайомиться з процесами переробної та промислової галузі.

Вибір читачів за тиждень

Відео