Медичний заклад Чорткова потрапив до вісімки найкращих в україно-швейцарському проекті 

y1k9fx9owa47lqlyta6s

Чортківський центр первинної медико-санітарної допомоги потрапив до вісімки найкращих медичних закладів країни у рамках пілотного проекту «Медсестра з розширеними повноваженнями», обійшовши декілька десятків інших установ. 

Проект покликаний покращити доступність послуг для пацієнтів та ефективніше використовувати  ресурси системи охорони здоров’я через посилення ролі медичної сестри, а саме підвищення статусу медичної сестри, зростання фінансової ефективні та ефективності роботи закладу, підвищення задоволеності пацієнтів.

Детальніше про те, які можливості та заходи будуть реалізовані в рамках пілоту розповіла пресслужбі Чортківської міської ради заступниця головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Ружніцька:

– Безперервне навчання, велике бажання змінюватися та впроваджувати зміни в щоденній роботі – це ті кроки, які просто необхідні кожному закладу охорони здоров’я задля ефективної пацієнт-орієнтованої роботи. Дізнавшись про те, що відбувається відбір на проект «Медсестра з розширеними повноваженнями», я одразу вирішила, що нашому центру необхідно взяти участь. Насправді це чудова можливість для медичних працівників дізнатися багато нового від провідних експертів. 

Спершу я поспілкувалася із медсестрами нашого закладу і дізналася, чи хотіли б вони долучитися до ініціативи. Відтак, написала мотиваційний лист, який був необхідним для подачі заявки, заповнила всі документи і відправила організаторам проекту. Загалом, участь у відборі взяло понад 40 медичних закладів зі всієї України, а переможцями стали лише 8, серед яких і наш центр. 

В рамках реалізації проекту вже відбулася робоча зустріч із експертами пілоту «Медсестра з розширеними повноваженнями» Матвієм Хреновим та Іваном Дідиком. На даному етапі ми самостійно визначаємо, які нові навики необхідні нашим спеціалістам, потім подаємо ці дані кураторам проекту і вони розробляють програму, за якою навчатимуть наших медичних працівників. 

Однією із наших ініціатив є створення сучасного call-центру, де б медичні сестри могли надавати кваліфіковані рекомендації пацієнтам. Також є ідея створення «прийому медичної сестри», де б медсестра спершу могла самостійно оглядати пацієнта, міряти тиск чи здійснювати попереднє опитування, а лікар би вже мав всі готові дані і це б значно скорочувало час прийому пацієнта.

Щоб реалізувати ці ідеї необхідно не лише матеріальні засоби, але й кваліфіковані спеціалісти, які б досконало знали свою справу. І саме такі освітні програми як «Медсестра з розширеними повноваженнями» покликані підвищити кваліфікацію медичних працівників. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео