Віра Олександрович

Оксана Муха подарувала Тернополю «букет» своїх улюблених пісень (відео)

«Букет» із улюблених народних пісень і творів відомих українських авторів подарувала Тернополю сьогодні, 25 травня, Оксана Муха. Натомість співачка отримала оберемок квітів і море овацій.

Тернополяни дійсно спрагли за концертами, візитами улюблених музикантів і справжнім мистецтвом. Тож фактично понад годину активно підспівували виконавиці, яка своїм потужним голосом зуміла «зачепити» всіх у залі.

– Привіт, Тернополе! Нарешті! Як я за вами скучила… Цей концерт кілька разів переносили, – каже Оксана Муха. – І це так приємно, що ви дочекалися, що ви зі мною тут…

Нагадаємо, виступ співачки зі Львова мав відбутися ще у березні, але тоді через карантин виступ відмінили, а потім скасували й іншу дату. Тож приїхати у наше місто Оксана Муха змогла лише тепер. Розпочала вона свою програму із композиції «Місто спить».

Звісно ж, на тернополян чекали і приємні сюрпризи. Так, співачка спеціально включила до програми дві відомих лемківських пісні. Оксана Муха зізналася, що вирішила їх заспівати, тому що так підказала душа.

Публіка не могла спокійно сидіти на місці і споглядати, з різних куточків залу співачці постійно хтось підспівував. Ба більше, вона сама закликала присутніх приєднатися до неї. Зі сцени пролунали незабутні «Ти до мене не ходи», романс на поезію Ліни Костенко, лірична пісня «Не забувай мене» та інші.

22
22

– Пісня дуже допомагає нам у житті, – каже співачка. – Одного разу мені розказали, як вояки на фронті опинилися під бомбардуванням і в один момент, ховаючись у бліндажі, разом заспівали «Ніч яка місячна» Миколи Лисенка. І всі тоді вижили!

Після цього співачка подякувала нашим воякам, адже вони ціною свого життя і здоров’я зберегти для нас усіх свободу. Саме тому, за словами Оксани Мухи, вона не втрачає можливості взяти участь у благодійних концертах, де збирають кошти на лікування бійців. Зокрема, вже завтра співачка, за її ж словами, летить на подібний захід до Америки.

Потішила виконавиця публіку улюбленою піснею свого тата – «Перелаз». Сподобався тернополянам і доволі філософський твір – «Жарівка». Не обійшлося і без пісні Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори». І після кожної композиції хтось обов’язково виходив на сцену із букетом або подарунком.

– Тішуся, що ви почуваєтеся, як вдома, – додає вона.  Скільки квітів! Як вони пахнуть…

11
11

Згадала Оксана Муха і про благодійний збір коштів на цілющий укол для Арсенчика Бориса. Закликала усіх зробити свій посильний внесок. Там паче, що збірку на ін’єкцію для іншого хлопчика вже завершили. А отже, українці вже довели, що всі разом дійсно здатні врятувати життя дитині із рідкісною недугою – спинно-мозковою атрофією, або СМА. Після цього зі сцени пролунала ще й безсмертна «Гуцулка Ксеня». Завершила свій виступ співачка піснею, яку так любила Квітка Цісик, – «Два кольори». Зауважимо, це – популярна українська пісня, написана ще у 1964 році. Музика – Олександра Білаша, слова – Дмитра Павличка.

До речі, через карантинні вимоги глядачів у залі було менше, ніж до епідемії коронавірусу. Люди сиділи через крісло або й два. Тож, відпочивши, Оксана Муха вийшла на сцену ще раз – о 19:00. Не могла ж вона залишити своїх шанувальників (а їх у Тернополі - чимало) без свого голосу і насолоди українськими піснями.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео