Юля Вітюк

Посол Узбекистану відвідав агропідприємства Тернопільщини (фото, відео)

IMG_3322

Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Курманов разом із представниками влади та аграріями оглянули виробничі потужності Тернопільського м’ясокомбінату та компанії «Агропродсервіс» у селі Настасів. 

- Практично з 1999 року ми починали з тисячі гектарів землі. Зараз обробляєм в Тернопільській, Львівській, Франківській областях, тут, на Заході України. А сьогодні маємо більше сорока тисяч гектарів. Також за цей час розвивалося потужне тваринництво,—говорить Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс».

- Пан Посол відвідує Тернопільщину з дводенним візитом, і ми хочемо йому презентувати аграрний сектор. Сьогодні те, що ми показуємо, ті перші враження, які складе пан Посол, думаю, вони в нього закарбуються. Будемо чекати їхнього запрошення в гості, адже так зав’язуються ділові, дружні стосунки,— розповідає Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

Гості відвідали насіннєвий, соєвий заводи та лабораторію. Ознайомились з продукцією та місцевою агропереробкою.  

- Сподобалось абсолютно все, думаю, це один з хороших зразків української працелюбності, легендарної родючості і справжнього, сучасного підприємництва 21-го століття. Ми тут бачимо сукупність сучасних технологій, грамотного підходу до управління сільським господарством, —наголошує  Алішер Курманов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні.

IMG_3320
IMG_3320

- Я вперше на цьому підприємстві і вражений потужностями, які сьогодні є тут. Найбільше сподобався замкнутий цикл: повністю від зернини, яка посаджена в землю, від того як вирощувати і переробити. Це дуже важливо сьогодні, і це приклад, який показує Агропродсервіс. Бачу посол вражений, він бачить наскільки ми адаптовані до сьогоднішніх реалій,— говорить Тарас Демкура,  регіональний представник ICC-UKRAINE в Тернополі.

Такі візити демонструють зацікавленість регіоном та сприяють формуванню позитивного інвестиційного клімату в області, переконані представники влади. 

- Без міжнародного співробітництва, виходу на міжнародні ринки не буде розвиватися економіка України. І тому дуже важливо, що такі візити і зацікавленість є. Приємно, що є в нас такі підприємства, які ми можемо показати. І ми реально маємо, що запропонувати як для нашого внутрішнього, так і для зовнішнього інвестора,— розповідає  Володимир Болєщук, перший заступник голови обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

IMG_3321
IMG_3321

- Звичайно, такі зустрічі дуже потрібні - міждержавні і між бізнесом. Вони цікаві тим, що ми можемо запропонувати те, що є в нас хороше, налагодити дружні зв’язки, запропонувати якісь проекти. І я надіюся, від сьогоднішньої зустрічі виграють обидві сторони, — говорить Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова (команда Чайківського «За майбутнє»)

На завершення візиту на підприємстві у Настасові гості прогулялися яблуневим садом. 

[embed]https://youtu.be/pFQs5CAhDuA[/embed]

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео