Питна вода, аудит комунальних підприємств і гроші для потребуючих: остання сесія обласної ради була продуктивною (фото, відео)

IMG_4410 (Copy)

Чергова сесія Тернопільської обласної ради складалася з трьох блоків питань. Це - звернення до вищого керівництва держави, вирішення господарських та бюджетних питань. Загалом сесія була продуктивною і вдалося прийняти ряд важливих проєктів, а також обговорити питання, які потребували негайного розв’язання.

- Взагалі ці питання важливі тим, що це є господарка, і фракція «За майбутнє» завжди готова підтримувати конструктивні і прогресивні рішення, які дають змогу розвитку області, - каже Любомир Крупа, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

IMG_4477 (Copy)
IMG_4477 (Copy)

Серед іншого депутати внесли зміни до рішення «Про обласну комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2021-2025 роки».

- Сьогодні я дякую депутатам обласної ради за те, що підтримали мою пропозицію, мою ініціативу, і ми прийняли рішення про фінансову допомогу благодійному фонду «Карітас», адже вони роблять надзвичайно велику справу - турбуються про інших - зазначив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

IMG_4480 (Copy)
IMG_4480 (Copy)

Також депутати підтримали ініціативу свого колеги Володимира Вермінського, який виступив із вимогою провести аудит комунальних підприємств. 

- Ми не маємо сьогодні чим докрити ляльковий театр, бо немає коштів. Театр цілу зиму стоїть без даху, половина даху не накрита, обсипається також і драматичний театр, зовнішній стан якого бажає кращого, є і Микулинецька лікарня реабілітації, яка недобудована. Є багато речей, на які потрібні кошти, а ми утримуємо людей, які нічого не роблять, проїдають обласний бюджет і деребанять гроші, - розповідає Володимир Вермінський, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

IMG_4508 (Copy)
IMG_4508 (Copy)

Також під час сесії Тернопільської обласної ради прийняли рішення про програму «Чиста вода», що дозволить покращити якість питної води в області. 

- Це програма, яка дозволяє громадам брати участь в конкурсах на отримання фінансування для покращення інфраструктури громад: на прокладання нових комунікацій по воді, на прокладання дощових колекторів та на прокладання каналізаційних комунікацій. Це ті речі, які насправді турбують громадян, простих людей, які живуть в своїх громадах, і відповідно, це надзвичайно важливе рішення, яке дозволить покращити питну воду для всіх верств населення нашої області, - розповідає Святослав Лебонтов, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

IMG_4523 (Copy)
IMG_4523 (Copy)

Також депутатами Тернопільської обласної ради від фракції «За майбутнє» було ініційоване повторне звернення до Верховної Ради України з вимогою прийняти Закон про територіальну оборону.

IMG_4442 (Copy)
IMG_4442 (Copy)

Фото та відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео