Віра Олександрович

Без плати за землю на Тернопільщині – і ні туди, і ні сюди

58585CBF-FFD2-4CE8-B1AC-D3D0801443AA

Землевласники та орендарі вже спрямували для територіальних громад Тернопільщини майже 121,1 млн грн. І це – набагато більше, ніж торік.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Суттєву частку у надходженнях місцевих податків і зборів на Тернопіллі складає плата за землю, - визнають у податковій. - Так, упродовж січня-квітня 2021 року власники й орендарі земельних ділянок сплатили до місцевих бюджетів краю 121,1 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом торік надходження цього платежу зросли на 7,8%, або на 8,8 млн грн.

Зокрема, 107,6 млн грн земельної плати спрямували юридичні особи для територіальних об’єднань краю.

- Приріст надходжень до рівня січня-квітня 2020-го склав 10,6%, або 10,3 млн грн, - уточнюють податківці. –Причому фізособи сплатили із початку цього року 13,5 млн грн плати за землю.

Нагадаємо, платниками земельного податку є власники земельних ділянок і землекористувачі, а об’єктами оподаткування – ділянки, що перебувають у власності або користуванні. Власники землі та землекористувачі сплачують за землю із дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео