Віра Олександрович

Заробітчани на Тернопільщині чесно задекларували 29,5 млн грн доходу

Якимчук_доходи

Жителі Тернопільщини заявили про отримання торік понад 825 млн грн доходу.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Аж на 445,6 млн грн доходів більше, ніж у 2020-му задекларували жителі Тернопільської області. Такий результат деклараційної кампанії-2021, - каже заступник начальника Головного управління ДПС в області Петро Якимчук. - Загальна сума задекларованого доходу складає 825,2 млн грн.

При цьому декларанти, за його словами, самостійно нарахували собі такі податкові зобов’язання: 20,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 3,6 млн грн військового збору.

- «Плюс» із податку на доходи, порівняно із попереднім показником, склав 9,7 млн грн, а військового збору – 1,5 млн грн, – уточнює посадовець. - Відрадно, що цьогоріч 244 жителі нашого краю, які отримували доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок і задекларували 29,5 млн грн доходу.

Нагадаємо, торік таких було лише 18, а сума ними заявленого доходу складала 4,1 млн гривень.

- Краяни переважно повідомляли про збільшення статків за договорами спадщини чи дарування, - додає він. – Йдеться про 1311 осіб. Вони заявили про отримання 145,7 млн грн доходів.

За словами, Петра Якимчука, ще 552-є громадян задекларували 65,9 млн грн доходу від продажу нерухомого/рухомого майна, а 301 особа – 24,9 млн грн доходів від незалежної професійної діяльності. Здача майна у найм збагатила 269 краян, які задекларували 12,4 млн грн доходів. В отриманні інвестиційних прибутків на суму 12,6 млн грн зізналися 20 осіб.

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео