Віра Олександрович

Центр вакцинації у Тернополі: запрошують усіх, хто зареєструвався в «Дії»

193639250_276613320815514_8665578463131386907_n

Тимчасовий Центр вакцинації працюватиме у Тернополі у вихідні, 5 і 6 червня, орієнтовно із 9 до 15 години. Там щепитимуть усіх, хто зареєструвався в Єдиному порталі державних послуг «Дія». Причому це можуть бути жителі всієї Тернопільської області.

Медики отримали для імунізації краян достатню кількість препарату CoronaVak (вакцина китайського виробництва – прим.), повідомила сьогодні, 1 червня, директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. За її словами, все влаштують приблизно так, як це було у минулі вихідні у Києві і Львові. Втім, медики врахують помилки своїх колег.

Штаб
Штаб

Нагадаємо, із 20 травня на Тернопільщині стартувала повторна вакцинація проти COVID-19. Першими другу дозу препарату отримали лікарі інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні.

- Дві дози вакцини на Тернопіллі вже отримали 3 тисячі 119 осіб, одну дозу – 31 тисяча 827 людей, - каже Ольга Ярмоленко. – Щеплення їм робили різними вакцинами. Наразі ми очікуємо поставку AstraZeneca для повторної вакцинації, а також американо-німецький препарат Pfizer.

У Центрі дозвілля і молодіжних ініціатив ім. О. Довженка, що на просп. Злуки, 45, медики проводитимуть імунізацію китайською вакциною CoronaVak.

- Працюватимуть відразу 8 мобільних бригад, - уточнює директорка обласного департаменту охорони здоров’я. – Тому прошу про цю можливість повідомити усім, хто зголошувався на вакцинацію в Єдиному порталі державних послуг «Дія».

Зауважимо, спеціальне повідомлення цього разу нікому не надсилатимуть. Охочим вакцинуватися треба буде лише підтвердити, що вони дійсно реєструвалися.

- Якщо така акція буде успішною, якщо жителі Тернопільщини будуть активними, розгортати такий Центр планують і надалі, - додає вона. – Адже це дуже важливо – провакцинувати значну частину нашого населення, щоб ми восени вже не мали чергової хвилі COVID-19. Якщо у нас буде достатній прошарок людей, які мають антитіла через вакцину, а не через недугу, то це буде успіх.

До слова, наразі на Тернопільщині працюють 56 пунктів вакцинації і 11 мобільних бригад. Якщо у Тернополі медикам вдалося працювати ефективно, то у районах ситуація – різна. Зокрема, у пункті вакцинації, що в Підгайцях зробили всього 30 щеплень.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео