Орест Сарматський

Нардеп з Тернопільщини назвав, що саме допоможе молочній галузі 

48548157-B7D3-4BB1-B613-CEF2F334863E-27775 (Copy)

Під час відкриття ХІV Міжнародного молочного конгресу, який розпочав свою роботу 1 червня, секретар аграрного комітету Іван Чайківський наголосив,  що розвиток молочної галузі в Україні потребує чималих інвестицій у галузь, а також модернізації виробництва з переходом більшої частки до продукції з високою маржинальністю. 

Про це повідомляє agropolit.com.

– Українська молочна галузь має багато проблем, однак для того, щоб вистояти на ринку і отримати поштовх до розвитку,  потрібно рухатися у напрямку розширення переробки молока,  а зважаючи на той факт,  що відшкодування витрат у галузі займає тривалий час, потрібно залучати інструменти із арсеналу держпідтримки, щоб допомогти нашим виробникам, – зазначив нардеп.

За словами Івана Чайківського, відновлене Міністерство аграрної політики має також допомогти виробникам відстояти галузь у боротьбі за виживання.

– Один з успішних кейсів – кошти, які держава обіцяла за ввезення племінних нетелів будуть перехідними. Якщо бракнуло в одному бюджетному році, то обов'язком держави буде повернення цих коштів в наступному році. До цього – збільшили суму відшкодування за заведеного племінного нетеля до 80%. 

На цей рік держпідтримка становить 50 400 грн на голову. Все це дає виробникам молока впевненість в розвитку бізнесу та гарантії підтримки з боку держави, – підсумував Іван Чайківський.

Нагадаємо, у агарному комітеті ініцюювали правку до бюджету, яка гарантує повну компенсацію коштів за програмою тваринництва.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео