Студенти Тернопільського мистецького фахового коледжу здобули перемогу на конкурсі молодих виконавців

112 (Copy)

Цьогорічні випускники Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької здобули першість на І Всеукраїнському конкурсі-огляді молодих виконавців «KyivAccordPRIZE-2021», що проходив у столиці. 

Участь у конкурсі брали вихованці мистецьких коледжів та спеціалізованих музичних шкіл з різних міст України. Тернопіль представляли випускники Тернопільського МФК. Четвертокурсники відділу народних інструментів стали кращими: Назарій Кальба — у номінації  «Акордеон» (клас викладача  Михайла Дмитришина), а Сергій Філик – у номінації «Баян» (клас викладача Зіновія Турка), повідомляють у Тернопільському МФК.

Метою конкурсу була підтримка талановитих молодих виконавців, що прагнуть продовжити навчання у вищих мистецьких закладах, підвищення професійного рівня виконавської майстерності, пропаганда академічного мистецтва та обмін педагогічним досвідом.

Організатором музичних змагань виступило Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна музична академія України імені П. І. Чайковського, факультет народних інструментів навчального закладу і кафедри баяна та акордеона. У складі журі були народні та заслужені артисти, професори, кандидати культурології, мистецтвознавства, доценти та викладачі музичної академії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео