Олеся Поліщук

Студент із Тернопільщини гратиме у відомому симфонічному оркестрі

a66

Студент Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Богдан Шуст виступатиме у складі Молодіжного симфонічного оркестру України.

Про це повідомили на сайті навчального закладу.

Богдан Шуст третьокурсник, він пройшов всі етапи відбору та «живе» прослуховування. Хлопець навчається на відділі  «Оркестрові струнні інструменти». В оркестрі він гратиме на контрабасі.

— Прослуховування відбувалися в Одеській національній музичній академії імені А.В.Нежданової наприкінці травня. Близько ста молодих претендентів із 15 міст України оцінювало журі у складі музикантів з Одеси, Дюссельдорфа, Харкова та Києва. Відтак було відібрано 18 учасників із 8 міст країни.

Нагадаємо, YsOU (Yоuth sуmphony Оrchestra of Ukrаine) — це Молодіжний симфонічний оркестр України, що заснований у 2016 році з ініціативи української диригентки зі світовим визнанням Оксани Линів. Учасниками оркестру України можуть стати молоді музиканти віком від 12 до 22 років.

Діяльність оркестру зосереджена в кількох основних напрямках, а саме: професійна платформа для молодих музикантів, співпраця з молодіжними оркестрами Європи; концерти, участь у фестивалях, співпраця з провідними солістами, диригентами та сучасними композиторами.

Як повідомляв «Терен», легендарний російський музикант побував у кількох ресторанах Тернополя.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео