Віра Олександрович

Понад 90 млн грн дадуть на новий Палац Спорту в Тернополі (фото)

Палац1

Виділення ще 91 млн 575 тис. грн для Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) уже погодили в Комітеті з питань бюджету Верховної Ради. Це – гроші на багатофункціональний Палац Спорту, що постане на просп. Злуки, 3а у Тернополі. 

Нагадаємо, наш обласний центр - чи не єдиний в Україні, що не має навіть стандартного залу для проведення матчів із ігрових видів спорту. Тож будь-які змагання вищого рівня у Тернополі провести проблематично або й неможливо. 

- Це – спільна робота міської ради, обласної держадміністрації і Міністерства молоді і спорту, - каже голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Тому треба подякувати й особисто Вадиму Гутцайту. Цей проект дійсно довелося активно захищати. Що маємо тепер? 91 млн 575 тис. грн для нас точно передбачили. 

За його словами, це - найбільший транш на вказаний проект серед тих, що виділялися раніше. Ці гроші дійсно дадуть можливість активно продовжити будівельні роботи.

- Чому цей Палац є таким для нас важливим? По-перше, на Тернопіллі немає жодного такого спортивного залу, - пояснює очільник. – Тому ми не можемо проводити важливі змагання. По-друге, приміщення на 3 000 глядацьких місць є важливим і з іншої точки зору. Адже у такому Палаці Спорту можна проводити цілу низку різних масових заходів. Скажімо, Конгрес місцевих і регіональних влад, який нещодавно проходив у Дніпрі, відбувався саме у Палаці Спорту. Тобто застосування такого об’єкту може бути різним.

Зазначимо, згідно із попередньо оприлюдненими у міській раді планами, у зазначеному Палаці спорту передбачався ігровий зал на 3 000 глядацьких місць для змагань із баскетболу, волейболу, гандболу, футзалу, бадмінтону, фехтування тощо. Місто може отримати і ще один «плюс»: у новий Палац хочуть перенести Спортивну школу із греко-римської боротьби, що досі діє в приміщенні Тернопільського замку. Натомість там планують створити Музей Тернополя.

- Якщо не помиляюся, місто готове до співфінансування, - додає Володимир Труш. – На Палац Спорту у бюджеті передбачили 27 млн грн. Першого траншу вистачить на початок робіт. Надіємося, що в наступному році коштів нам додадуть. 

До слова, коли мову про Палац Спорту у Тернополі лише розпочали, то йшлося про суму 308 млн грн. Згідно із планом бюджетних асигнувань, завершити будівництво планували вже до кінця 2021-го року. Згодом з’явилася інша цифра - 481 млн грн, але її також вважали не остаточною. 

Фото з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації, а також – оприлюднені у міській раді

Вибір читачів за тиждень

Відео