На Тернопільщині відзначили «Лемківський кермеш» (фото)

FB_IMG_1623420914180

Вчора, 10 червня, у Тернополі відбулась зустріч представників всеукраїнського товариства «Лемківщина». В християнське свято Святого Вознесіння Господнього учасники товариства вже вшосте відсвяткували «Лемківський кермеш» (свято називають ще – Престольний празник). Дійство проходило у дерев'яній лемківській церкві.

- Для нас першочерговим завданням є збереження нашої культуру, традицій та звичаїв. Ми повинні пам'ятати хто ми й звідки. Такі дійства є тим цементом, який згуртовує і зміцнює нашу спільноту, - коментує  голова товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович.

На заході були присутні понад 500 лемків. Подію розпочали з богослужіння. Згодом виступали лемківські музичні колективи і відбулась презентація ікон колекціонерки Марії Тройчак.

Також учасників привітав заступник Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко:

- Я вітаю лемків області, що вони дотримуються власних споконвічних традицій та не забувають свого походження. Ми стараємося якомога більше допомагати спільноті лемків Тернопільщини. Надзвичайно значимо є те, що вдалося реалізувати проєкт та збудувати церкву у традиційному, притаманному лише вам стилі

- «Лемківський кермеш» започаткували ще у 2016 році, - зазначають  на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації.

Божена Волинець

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео