Віра Олександрович

Постковідний погляд на людську натуру представлять у Збаражі і Тернополі

Натура

«Нова людська натура» - саме таку назву матиме виставка вже 4-ї Всеукраїнської програми Мистецької резиденції ім. Назарія Войтовича.

Що цікаво, цей захід відбудеться відразу на двох локаціях – у Збаражі і в Тернополі (див. довідку – прим.). Вхід на обидві події – безкоштовний!

Нагадаємо, Мистецька резиденція Назарія Войтовича - це інституція, заснована Збаразькою міською громадою на базі проєкту, що народився на честь наймолодшого Героя Небесної Сотні. Із 2017 року там постійно створюють можливості для молодих українських митців.

- Резиденти цієї програми: Світлана Аграновська (Дніпро-Київ), Наталя Федоришин (Івано-Франківськ), Каріна Софіт (Василенко) (Українка-Київ) і Альона Кузнєцова (Київ), - каже комунікаційниця проєкту Олександра Стопник. – Спершу ми запросимо всіх у Збараж, а ввечері у Тернополі відбудеться зустріч з митцями та кураторкою Програми. Давайте разом рефлексувати про наш загадковий внутрішній світ і межі нашої людяності.

Власне, кураторка програми - Люся Ничай. На її думку, «Нова людська натура» - збірка поглядів із різних боків на нову реальність, що стала для нас новим домом після року глобального перманентного карантину. Триватиме виставка – до 15 липня 2021 р.

- Причини і передумови нашої свідомої чи несвідомої самоізоляції однозначно невідомі, але осмислюючи логіку світобудови та природу нейромереж добре усвідомлюємо власну соціальну природу, відповідальність за близьких, - кажуть автори проєкту. - Тому ми говоримо про наші трансформації: злиття з природою, пошук себе у системах, відчуження та глибинні переживання цих нових станів на фоні глобального цифровізованого світу.

До слова, митці представлять живопис, інсталяцію та дрібну пластику. Причому проєкти резидентів - тісно пов’язані з локальним контекстом, що вкотре став лабораторією для досліджень.

Довідка. «Нову людську натуру» представлять у середу, 16 червня:

  • о 15:00 - Збараж, галерея замку (НЗ «Замки Тернопілля»), відкриття виставки;
  • о 18:00 - Тернопіль, галерея «На Пошті», Фестиваль «Ї», презентація програми у форматі Artists Talks.

Фото надане Мистецькою резиденцією ім. Назарія Войтовича    

Вибір читачів за тиждень

Відео