У ЦНАПі Чорткова можна буде оформити закордонний паспорт та водійське посвідчення

104884

Центр надання адміністративних послуг Чорткова продовжує розвиватись та ставати все ближчим до людей. Вже невдовзі у ЦНАПі надаватимуть кілька нових важливих послуг, зокрема йдеться про оформлення закордонного паспорта та посвідчення водія. Комісія Міністерства цифрової трансформації України затвердила виділення Чортківському ЦНАПу 564 тисяч гривень на придбання необхідного технічного обладнання.

ЦНАП Чорткова претендував на отримання цього обладнання від держави ще у 2019 році, проте закупівлі тоді так і не відбулися, а у бюджеті 2020 року через пандемію коронавірусу на це не вистачило коштів. І вже цьогоріч 13 громад Тернопільщини, серед яких і Чортківська, отримають субвенції на розвиток мережі ЦНАПів.  Тернопільська область отримала найбільшу суму серед усіх областей України – 26,5 млн грн.

У листопаді 2019 року ЦНАП у Чорткові переїхав із вул. Сонячної до приміщення Чортківської міської ради. Завдяки плідній співпраці місцевої влади з європейськими партнерами, зокрема шведською компанією NIRAS Sweden AB, у рамках програми «U-LEAD з Європою» ЦНАП безкоштовно отримав комп’ютерну техніку, якісне програмне забезпечення та офісні меблі. Фоє міської ради та кабінети, де розмістились працівники оновленого ЦНАПу, відремонтували за кошти платників податків міста. Фойє міської ради перетворилось у сучасний відкритий офіс, де все чітко структуровано: є зона очікування та зона прийому громадян, дитячий куточок тощо.

Зауважимо, що Центр надання адміністративних послуг Чорткова – один із найкращих в Україні у багатьох показниках. Наш ЦНАП єдиний в країні, де водночас працюють дві інформаційні системи «Вулик» та «Трембіта». Це підвищує доступність та якість послуг, забезпечує надійне зберігання і захист інформації, а також дозволяє забезпечувати швидкий обмін даними між різними реєстрами. Словом, це дозволяє реєстраторам ЦНАПу працювати швидше та якісніше.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео