Село на Теребовлянщині до Дня медичного працівника отримало нову медичну установу (фото)

амбулатор

У селі Ласківці Теребовлянської міської ОТГ відкрили амбулаторію загальної практики, з сучасним обладнанням, новим автомобілем невідкладної допомоги та усіма необхідними медикаментами.

Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини обслуговуватиме жителів сіл Ласківці, Вербівці, Могильниця, Романівка, а це 3835 осіб.

Установа обладнана сучасними приладами для лікування й діагностики різних захворювань, які відповідають взірцевому табелю матеріально-технічного оснащення. Є електрокардіограф, пульсоксиметр, отоофтальмоскоп, пікфлуометр, ваги для дорослих та дітей.

Амбулаторія забезпечена медикаментами для надання невідкладної медичної допомоги пацієнтам, засобами індивідуального захисту та антисептиками в повному об’ємі. Окрім того, за кошти держбюджету було придбано та передано новий автомобіль Renaut Daster для невідкладної допомоги.

– Загальна вартість проекту понад 8 млн гривень, 10% з яких- частка співфінансування громади, – повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Привітав працівників з Днем медичного працівника та взяв участь у відкритті закладу голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

– Медичний працівник – це складна професія, бо ви несете відповідальність за людські життя. Цей рік пандемії показав, що медицина, це та галузь яку потрібно розвивати. Ми сьогодні відкриваємо амбулаторію у селі Ласківці яка надасть 10 робочих місць та зможе обслуговувати майже 4 тисячі населення. Ми докладемо усіх сил, щоб зробити максимально доступними надання первинної медичної допомоги на місцях, щоб людям не доводилося їхати за десятки кілометрів. Наближається День медичного працівника і я щиро вітаю Вас з професійним свято, бажаю вам наснаги, міцного здоров’я, благополуччя і добра вам та вашим родинам! Хай ваша нелегка праця приносить радість, – сказав Володимир Труш.

Осадчук Єлизавета

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео