Оксана Бучко

Психотерапевт і журналіст презентували тернополянам на фестивалі "Ї" книгу про емоції

IMG_6544 1

Марк Лівін з Іллею Полудьонним на фестивалі «Ї» презентували своє дітище «Простими словами». Уже 1,5 роки триває цей спільний проект двох письменників - дует, який створили після дружби з першого погляду.

- Пам’ятаю, коли побачив Іллю вперше, то він дуже невимушено їв під час конференції, - каже Марк Лівін. - Тоді я зрозумів, що це - дружба з першого погляду. Наше «дітище» - 20 епізодів про емоції. Не знаю, яка з них найкраща, бо щастя - це сума переживань спокою, любові та іншого. Маркетинг сьогодні пропонує нам щастя, тож багато людей потрапляє в дофамінову петлю.

Як розповів Ілля, книга простими словами пояснює емоції, які ми можемо обговорювати у кабінеті психотерапевта. 

- Ми не будемо прикидатися нарцистичними експертами, у яких завжди все добре, - каже він. - Є різні моменти, які потрібно пройти. А тим більше нам передались емоції від моментів, які переживала наша нація. Так, як ми росли в епоху нерозуміння емоцій, тому пояснення на цю тему усім буде корисно отримати у доступній формі.

До речі, після 1,5 року вийде друга частина книги дуету «Простими словами». А поки що можна насолоджуватись пізнанням уже поданих емоцій, до прикладу, злості.

«Спробуємо вгадати: вас із дитинства вчили, що злитись недобре? Усі навколо втовкмачували: «Не злись! Злитися погано». Уявіть, що рукав вашої куртки спалахнув, а вам кажуть: «Не гори. Ну чо ти гориш?». Це ніяк не допомагає вашій ситуації», - пишуть автори.

Дехто із гостей 8-го фестивалю «Ї» вперше відкрив цих авторів.

- Багато читаю, також англійською. Часто на фестивалі «Ї» відкриваю для себе нових авторів, і цього разу це дует Лівіна і Полудьонного, - розповіла тернополянка Наталія. - Емоції – цікава тема для дослідження, тому із радістю прочитаю про них детальніше «Простими словами».

Тернополянка Любов згадує, що раніше читала книгу Марка Лівіна і вирішила продовжити знайомство з його творчістю.

- Це була книга про стосунки, - розповіла 26-річна тернополянка. – Читала її ще у підлітковому віці. Тоді така інформація була практичною, адже у мене не було сформовано певних уявлень на цю тему. Тепер буду братись досліджувати світ емоцій. Думаю, буде не менш захопливо.

Фото фестивалю «Ї»

Вибір читачів за тиждень

Відео