Тернополянам на замітку: чому спортсменам важливо підтримувати водний баланс

top-6-porad-pro-big-vid-legkoatletiv.12

Чи пов'язані між собою вода і спорт? Так, безперечно. Адже під час будь-якої рухової активності організм втрачає вологу, а організм людини на 80% складається з рідини. Щоб заповнити ці втрати, спортсмен повинен вживати необхідну кількість рідини. Це може бути як пиття під час тренувань, після, так і впродовж дня певними дозами. Все залежить від того чи іншого виду спорту та потреб людини. Прийшовши на спортивний майданчик, у тренажерний зал, на тенісний корт, ви відразу помітите, що всі, хто займається там, носять з собою пляшку з водою. Повірте, це не просто через банальну спрагу, а для того, щоб забезпечити своєчасне надходження рідини в організм, інакше втома настане раніше і спортсмен відчує виснаження та пересихання у роті. Тож тренуючись, не варто доводити себе до сильної спраги.

А чи знаєте ви про якість води і якою вона повинна бути?

Отож, вода повинна мати певні властивості, що дуже важливо.  Інакше організм не отримає належного насичення, не зможе втамувати спрагу. По-перше, це має бути чистий продукт, від якого буде дійсно користь. Якщо ви турбуєтеся про своє здоров'я, навіть не намагайтеся думати про водопровідну воду. Те, що тече з-під крана, можна використовувати виключно для технічних цілей, навіть після кип'ятіння. Така вода буде без мінералів, які, власне, і дають насичення.

Чим кращий склад, тим швидше ви забудете про спрагу. Адже після вживання якісної води, для насичення організму буде потрібно набагато менше рідини, що краще для нирок.

Що ж повинно бути присутнім у складі води, придатної для вживання?

-Відповідний рівень лужності і жорсткості;

-наявність таких компонентів, як: кальцій, натрій, калій, магній, фториди.

Газована вода викликає  здуття живота.

Тож віддайте перевагу чистій воді з багатим мінеральним складом. Замовляйте бутильовану воду у перевірених постачальників, купуйте якісний та перевірений продукт у крамницях. Дбайте про власне здоров’я і не забувайте пити від 1,5л рідини на день.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео