Орест Сарматський

В Україні спостерігається значне подешевшання суниці (Агроновини)

23456

Наприкінці тижня ціни на суницю садову помітно знизились.

Найбільш помітний низхідний рух котирувань у Києві та в південних областях. У західних регіонах ціни залишаються на вищому рівні, оскільки сезон ягоди там стартує пізніше, повідомляє SEEDS.

Згідно з даними аналітиків EastFruit, основним фактором, який сприяв здешевленню суниці садової, стало покращення погодних умов. Підвищення температур сприяє швидшому дозріванню ягоди та зростанню її пропозиції на ринку. Наразі дрібнооптові ціни у Києві подекуди сягнули 35 грн за кілограм.

На початку сезону через затяжну весну суниця садова була достатньо дорогою. До того ж ягода з відкритого ґрунту з’явилася на ринку майже на 2 тижні пізніше, ніж зазвичай. Утім, ціни можуть знизитись ще більш помітно, оскільки аналітики «АПК-Информ: овощи и фрукты» прогнозують рекордний урожай суниці садової.

130 гектарів урожаю втратив фермер з Луганщини за 30 хвилин

Через зливу та град значних збитків зазнали фермери та селяни з Луганщини.

Знищено десятки гектарів посівів, пасіки та городи. Місцева влада може частково компенсувати збитки усім, хто постраждав від негоди.

Нищівний дощ пошкодив сільськогосподарські угіддя на початку цього тижня. Злива тривала усього близько 30 хвилин, але завдала значних збитків.

- Градом побило 50 гектарів кукурудзи та близько 80 гектарів соняшника. І це лише попередні підрахунки, -  розповідає фермер з села Свистунівка Олег Барабаш.

Потоки води також затопили пасіку та вимили картоплю й інші культури на городах кількох місцевих жителів, затопили погреби та хліви.

Людям, які зазнали збитків, обіцяють компенсації.

Джерело: seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео