Орест Сарматський

Британець видобуває криптовалюту на енергії з коров’ячого гною (Агроновини)

2001 (Copy)

Фермер не майнить біткоіни, тому що для цього потрібно значно більше електрики. 

Житель графства Денбішир у Великобританії Філіп Хьюз вирішив використовувати енергію з коров’ячого гною для майнінгу криптовалюти. 

Про це повідомляє BBC, пише agronews.ua.

Повідомляється, що британець встановив на своїй фермі анаеробні дигестери (шестициліндрові двигуни, які працюють зі швидкістю 500 оборотів у хвилину). У них, при відсутності кисню, бактерії розщеплюють гній та виробляють метан. Цей газ горить і виробляє електрику. Відходи від такої електростанції зазвичай йдуть на добриво.

На забезпечення електрикою ферми та автопарку фермер Філіп Хьюз використовує дві третини енергії з гною, а ось решту – на майнінг криптовалюти Ethereum. 

   

Україна значно зменшила імпорт яблук

В Україні вирощується близько 1,1 – 1,2 млн тонн яблук щороку. 

В 2020 році експорт яблук становив 19,5 тис. т, а імпорт 14 тис. т яблук, що в 1,7 разів менше аналогічного показника попереднього року. 

Про це повідомляє пресслужба Українського клубу аграрного бізнесу, пише agronews.ua.

При цьому, 70% врожаю виробляється домогосподарствами для задоволення власних потреб, а також частково на подальшу реалізацію кінцевому споживачу або ж на переробку. Решта яблук вирощується сільськогосподарськими підприємствами.

В середньому 25-30% вирощених яблук йде на виробництво яблучного соку, концентрату тощо. На переробку переважно йде нетоварне яблуко, яке має маленьку масу, пошкодження, непривабливий вигляд і т. д. Решта реалізується на внутрішньому ринку або експортується за кордон.

Обсяги імпорту не мають значного впливу на внутрішній ринок, оскільки становлять 2-3% від загального обсягу виробництва яблук.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео