Лютий поетичний марафон: чим дивували письменники гостей фестивалю «Ї» (фото)

IMG_5953 (Copy)

На сцені Тернопільського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка зустрілися янгол та демон, вогонь і лід сучасної української поезії Артем Полежака та Олена Герасим’юк, учасниця бойових дій та претендентка на Національну премію України ім. Тараса Шевченка.

Без зайвих слів поетка розпочала читати свої вірші, глибокий сенс яких заворожив усіх сидячих у залі. Кожен її вірш тримав у напрузі до останнього рядка.

Наступним виступив Артем Полежака. Під час виступу автор зачитав вірші зі своєї нової книги «Люди у пошуках щастя», які ще ніде не читалися та тільки з під пера.

- Ми зробили декілька презентацій, але не так, як хотілося. Завжди хочеться більшого. Я радий будь-якій нагоді, і тим більше виступати на фестивалі, тому що це найкраща презентація для цієї книжки, - розповів Артем Полежака. - Це збірка таких оповіданнячок у вигляді віршів, основна ідея яких в тому, що кожна людина знаходить своє щастя, не слухаючи чужі поради. Якщо людина буде слухатись себе, то обов’язково знайде своє щастя. 

На противагу поетичному стилю Олени Герасим’юк, автор зачитав вірші комічно-іронічного характеру, чим неодноразово викликав хвилі щирого сміху та оплесків. 

У творчому доробку автора ще 2 поетичні збірки, які помітно відрізняються між собою манерою та стилем викладу: «Стіхі о жизні» та «Навісні пісні: поезії». 

Фото пресслужби «Мистецького фестивалю «Ї»

Вибір читачів за тиждень

Відео