Олеся Поліщук

У Тернополі презентовано ювілейні конверти зі спеціальними марками

FB_IMG_1624174464808

У Тернополі відбулося спецпогашення конвертів, які випустили до 100-річчя від дня народження крайового провідника організації українських націоналістів Осипа Дяківа. 

Як повідомляє «Суспільне», захід відбувся в музеї Національно-визвольної боротьби Тернопільщини. За словами директорки тернопільської дирекції «Укрпошти» Любові Гринчишин, надрукували 350 тисяч конвертів із зображенням Осипа Дяківа.

- Ми презентували спеціалізований конверт з оригінальною маркою. Ці конверти ми виготовили завчасно. Вони є в усій мережі «Укрпошти». Конверти продаються. Кожен бажаючий може їх придбати. Особливість сьогоднішньої події в тому, що ми виготовили спеціальний поштовий штемпель з оригінальним графічним зображенням, яке присвячене 100-річчю з дня народження Осипа Дяківа.

Директор музею Національно-визвольної боротьби Тернопільщини Євген Філь розповів, що до 100-річчя з дня народження Осипа Дяківа у музеї відкрили виставку його публіцистичних творів, а також документів з архіву ОУН.

- П’ять років тому в Підгороднянському лісі був знайдений архів ОУН, який датований 52 роком. Він нам був переданий в музей. Він у нас знаходиться і ми його опрацьовуємо. Одна з праць, яка була в тому архіві, це є праця Горнового.

Осип Дяків народився в селі Олесине Козівського району у 1921 році. Член головного осередку пропаганди при проводі ОУН, редактор підпільних революційних журналів, Загинув Осип Дяків у листопаді 1950-го року, коли більшовики підірвали бункер у, в якому він перебував разом з трьома побратимами.

Фото Тернопільської ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео