Оксана Бучко

Нове шкільне меню повинні запровадити у тернопільських школах наступного року

kid eating healthy food at home

Тернопільські школи повинні готуватись для запровадження нового шкільного меню. Перехід на таке харчування дещо відтермінували – до 1 січня 2022 року. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна», пише УП.Життя.

Планували введення нового шкільного меню з 1 вересня 2021 року. Та частина закладів уже уклали договори з постачальниками, не врахувавши нових норм. Школи, які готові до нововведень, розпочнуть перехід з початку цього навчального року, зазначив Віктор Ляшко.

Спершу цей процес не буде під особливим контролем, а уже з січня проводитимуть моніторингові візити, щоб пояснити деталі та допомогти впровадити меню, запевнив міністр. За невиконання норм навчальні заклади будуть притягуватися до адміністративної відповідальності вже з 1 січня 2022 року. Як наголосив він, впровадження нового меню – це зона відповідальності органів місцевого самоврядування та директорів шкіл.

– Норми реально можна запровадити в існуючих умовах. Меню не подорожчає настільки, що його не можна було б запровадити, – додав він. 

Більше про це меню «Терен» писав раніше.

Фото Depositphotos

Вибір читачів за тиждень

Відео