Орест Сарматський

За збір лохини можна заробити 500-600 грн за день (Агроновини)

2502 (Copy)

Минулого року тарифи на ручний збір лохини становили 12 грн за кілограм. Цього сезону платня буде такою ж.

Про це розказав головний агроном аграрної компанії «Еко-Парк» Федір Прима під час екскурсії господарством в рамках конференції FTrade Club.Berries.

Лохину збирають виключно вручну, тому що ринок вимагає якісної свіжої ягоди. На період збору «Еко-Парк» винаймає 40-60 чоловік. Минулого сезону урожай був менший через заморозки, цього року господарство планує отримати близько 40-45 т лохини з усієї плантації, для цього знадобиться 50-60 працівників.

— Цього сезону будемо платити так само як і минулого року — 12 грн. Ті, хто хоче працювати за день можуть заробити 500-600 грн, — додав Федір Прима.

Джерело: agroportal.ua

На АГРО-2021 озвучили три складові щасливого села 

Для того щоб українське село розвивалося, потрібно три речі: ресурсна база, візія, куди рухатись та покроковий план дій в обраному напрямку.

Про це повідомив народний депутат Олександр Корнієнко під час агрополітичного форуму «Фінансові інструменти аграріїв і земельна реформа», який відбувся в рамках Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2021.

— Необхідна база для розвитку села полягає в ресурсних речах: наприклад, в землях, якими можна розпоряджатися і далі з ними працювати, та в трудових ресурсах. Якщо ми не зупинимо відтік молоді з села, то воно точно щасливим не буде. Над цим потрібно працювати як органам самоврядування, так і центральній владі, — зазначив Олександр Корнієнко.

За його словами, найближчим часом будуть реалізовуватись цікаві ініціативи залучення молоді до влади та роботи в органах місцевої влади.

— Друге — це національне бачення, чим має займатися українське село. Ми повинні для себе зрозуміти, куди ми йдемо і яке село ми будуємо, — наголосив нардеп.

Третьою складовою, на думку народного депутата, є покроковий план дій.

— Ми повинні чітко розуміти: в якому році в нас запуститься меліорація; як розподілятимемо дотації; як будемо стимулювати переробку; як працюватимемо з міжнародними партнерами, — зауважив Олександр Корнієнко.

Джерело: agroportal.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео